autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Ingrediente
pentru 4 persoane:, 4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan), 750 g de smochine proaspete, tăiate felii si/sau în patru, 2 căţei de usturoi, 4 fire de ceapă verde, 2 batoane de scorţişoară, 50 g de unt, 2 cm de ghimbir proaspăt ras, 1/2 cană de vin alb, 1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită), sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi, îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Vă propun astazi ceva deosebit de delicios!
Nu se face greu si nici nu durează mult!
Iar dacă, după ce aţi făcut supa de fazan, aţi separat pieptul acestuia pentru a pregăti o altă minunăţie vânătorească, atunci chiar că nu aveţi nici un fel de problemă. Iar musafirii voştri se vor simţi minunat, savurând aceste delicatese!

Deci piepţii de fazan sunt fierţi, pentru că am făcut deja supa.
În concluzie, nu mai trebuie să fezandăm carnea de fazan! E deja foarte fragedă.
Nu avem decăt să ne preocupăm de restul de ingrediente.
Încălzim o tigaie şi adăugăm untul pentru a se topi.
Călim în untul încins ceapa verde, tocată mărunt, usturoiul şi ghimbirul.
Adăugăm batoanele de scorţişoară, piperul şi sarea. Lăsăm pe foc pănă când aromele se răspândesc prin bucătărie. :)
Adăugăm pieptul de fazan şi îl prăjim pe ambele părţi, uşor, doar cât să se rumenească.
Adăugăm vinul şi-l lăsăm să scada puţin. Adăugăm şi supa. Lăsăm la foc mic şi acoperim vasul. Când sosul scade, adăugăm busuiocul.
Mai lăsăm pe foc 1 minut, după care adăugăm smochinele tăiate felii.
Acoperim şi mai lăsăm pe foc mic încă 2-3 minute.
Ornăm preparatul cu câteva felii de smochine proaspete!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu smochine proaspete si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui Sultanica

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    O minunatie din toate punctele de vedere...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan)
  • 750 g de smochine proaspete
  • tăiate felii si/sau în patru
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 50 g de unt
  • 2 cm de ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 cană de vin alb
  • 1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită)
  • sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi
  • îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui