autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Fazan cu smochine proaspete si scortisoara

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Ingrediente
pentru 4 persoane:, 4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan), 750 g de smochine proaspete, tăiate felii si/sau în patru, 2 căţei de usturoi, 4 fire de ceapă verde, 2 batoane de scorţişoară, 50 g de unt, 2 cm de ghimbir proaspăt ras, 1/2 cană de vin alb, 1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită), sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi, îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Vă propun astazi ceva deosebit de delicios!
Nu se face greu si nici nu durează mult!
Iar dacă, după ce aţi făcut supa de fazan, aţi separat pieptul acestuia pentru a pregăti o altă minunăţie vânătorească, atunci chiar că nu aveţi nici un fel de problemă. Iar musafirii voştri se vor simţi minunat, savurând aceste delicatese!

Deci piepţii de fazan sunt fierţi, pentru că am făcut deja supa.
În concluzie, nu mai trebuie să fezandăm carnea de fazan! E deja foarte fragedă.
Nu avem decăt să ne preocupăm de restul de ingrediente.
Încălzim o tigaie şi adăugăm untul pentru a se topi.
Călim în untul încins ceapa verde, tocată mărunt, usturoiul şi ghimbirul.
Adăugăm batoanele de scorţişoară, piperul şi sarea. Lăsăm pe foc pănă când aromele se răspândesc prin bucătărie. :)
Adăugăm pieptul de fazan şi îl prăjim pe ambele părţi, uşor, doar cât să se rumenească.
Adăugăm vinul şi-l lăsăm să scada puţin. Adăugăm şi supa. Lăsăm la foc mic şi acoperim vasul. Când sosul scade, adăugăm busuiocul.
Mai lăsăm pe foc 1 minut, după care adăugăm smochinele tăiate felii.
Acoperim şi mai lăsăm pe foc mic încă 2-3 minute.
Ornăm preparatul cu câteva felii de smochine proaspete!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu smochine proaspete si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

PLACINTA DE CARNE CU CARTOFI SI PASTARNAC

Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piftie de porc

Piftie de porc

Am bagat urechile si piciorusul in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba

94 voturi    10 comentarii
4h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    O minunatie din toate punctele de vedere...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan)
  • 750 g de smochine proaspete
  • tăiate felii si/sau în patru
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 fire de ceapă verde
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 50 g de unt
  • 2 cm de ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 cană de vin alb
  • 1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită)
  • sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi
  • îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Soricei in paie