Felie de caramel invelit in ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr biscuiti simplii de ciocolata, sfaramati
  • 100 gr un nesarat, topit
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 125 gr unt nesarat, extra
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 90 gr zahar pudra
  • 3 linguri sirop artar
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 2 lingurite ulei

Mod de preparare

1. Unge o tava de 30x20cm apoi adauga hartie de copt lasand hartia mai lunga pe cele doua parti lungi ale tavii.

2. Amesteca biscuitii, laptele topit si nuca de cocos apoi adauga-le in tava presand si niveland continutul.

3. Amesteca untul, laptele condensat, zaharul si siropul de artar. Amesteca-le 15 min pe foc mic pana continutul se ingroasa si devine omogen si usor colorat. Se lasa sa se linisteasca cateva minute apoi se adauga peste baza de biscuiti. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

4. Taie ciocolata in bucati apoi topeste-o la bain marie avand grija ca apa sa nu atinga bolul in care este ciocolata. Dupa ce s-a topit adauga uleiul si amesteca pana se omogenizeaza. Intinde-l peste caramel si lasa-l sa se aseze apoi se lasa frigider din nou pana cand devine ferm.

5. Se taie in 24 de triunghiuri.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura