Pe o tava sau platou asezam 2 foi de pandispan.
Crema alba:frisca o batem bine pana se intareste,adaugam mierea si apoi branza.Geletina este obtionala,daca crema rezultata mai sus e destul de tare o putem lasa asa fara gelatina,dar daca e moale(asta depinde de calitatea branzei),atunci dizolvam pliculetul de gelatina intr-o canita in 2 linguri apa rece,si dupa 5 min o punem pe baie de aburi sa se topeasca.O adaugam in frisca.
Jumatate din aceasta crema o intindem peste foi.
Crema maro:2ciocolate si jumatate de lapte, se rup bucatele si se pun la topit pe aburi,se mai adauga 150gr unt si 6 linguri lapte.Amestecam bine si o dam la racit.Dupa ce s-a ingrosat binisor o turnam peste frisca si dam la rece inca 30 min.
Cand crema de ciocolata e bine intarita adaugam restul de frisca ,cu grija sa nu se amestece cu ciocolata, apoi punem foile de pandispan ramase.
Deasupra facem glazura din:1 ciocolata cu alune,jumatate de ciocolata de lapte,4 linguri lapte si 50 gr unt,topite pe aburi.Aceasta glazura o intindem fierbinte pentru a cuprinde toata suprafata prajiturii.
Se poate servi dupa 30 min!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii