autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Felii de somon in sos de vin

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Ingrediente
ptr 4 persoane, 4felii frumoase de somon, suc de la 1/2de lamaie, sare,, 3-4 linguri de unt, 150 gr de masline verzi fara samburi taiati felioare, 1lingura de frunze de patrunjel tocate, 1/3pahar de vin alb, , ptr servit -cartofi mici fierti.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Pestele se pregateste aproape de ora mesei.
Se spala bine feliile de peste se stropeste cu sucul de lamaie,si se sareaza si se pipereaza. Se lasa asa pe plansa pana se patrunde pestele de gusturi.
Intr-o tigaie mare care sa cuprinda toate feliile se topeste 2linguri de unt dupa care se adauga feliile de peste si se prajesc pe ambele parti usor se pot stropi cu putin unt,si se pune un capac ca pestele sa se prajeasca-fierbe-dupa 2-3 minute se adauga vinul si maslinele si se acopera dinou si se lasa sa fiarba pe foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand aproape nu mai este sos.
Cartofii fierti se prajesc putin in untul ramas.
Se serveste la fiecare o felie de peste cu putin sos si masline si cartofi si se presoara cu patrunjel.
Este o mancare usoara si gustoasa.Iar pestele ramane suculent si nu uscat.
O remarca -nu trebuie de prajit mult pestele in momentul cand isi schimba culoarea este aproape gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de somon in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
lup de mare la cuptor

lup de mare la cuptor

Curatam pestele de solzi,il evisceram ,ii scoatem branhile si ii taiem coada si aripioarele.Dupa

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki

Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki

Intr-o tava se pune o folie de aluminiu si se unge cu unt. Pe ea se aseaza un strat de dovlecei curatati

10 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 persoane
  • 4felii frumoase de somon
  • suc de la 1/2de lamaie
  • sare,
  • 3-4 linguri de unt
  • 150 gr de masline verzi fara samburi taiati felioare
  • 1lingura de frunze de patrunjel tocate
  • 1/3pahar de vin alb
  • ptr servit -cartofi mici fierti.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap cu sos de rosii