autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

FENICUL CU GALUSTE DE PESMET

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
500 gr. fenicul, , 2 linguri ulei,, 1 ceapa mare, taiata rondele, 1/2 lingurita boia dulce de ardei, , 1 lingura faina,, 250 ml. supa de legume(poate fi si din cubulet), , 1 conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu, taiate bucati, , 450 gr. cartofi curatati si taiati cubulete, , 100 gr. ciuperci (din conserva), , sare,, piper negru proaspat macinat, , Pentru galuste:, , 1 lingura ulei ,, 1 ceapa mica, tocata marunt, , 1 ou,, 3 linguri lapte,, 3 linguri patrunjel verde, tocat foarte fin, , 125 gr pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se taie bulbii de fenicul in felii; petiolurile se toaca in bucati mai mari. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa si bucatile de fenicul, pâna se inmoaie (cca.10 minute). Se adauga boiaua si faina si se amesteca bine.
2. Se ia vasul de pe foc si se toarna treptat supa de legume, apoi rosiile taiate bucati, cartofii, ciupercile intregi, sare si piper dupa gust. Se pune cratita din nou pe foc si, când supa incepe sa clocoteasca se acopera vasul si se lasa sa fiarba 20 minute, pe foc mic.
3. In acest timp, se prepara galustele: se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cca. 10 minute; se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bate oul cu laptele, se adauga ceapa calita, patrunjelul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
4. Se fac 12 galuste rotunde de marimea unei nuci.
5. Se pun galustele peste legume,se acopera cratita si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Un vin alb sec merge cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "FENICUL CU GALUSTE DE PESMET" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    De unde fenicul ...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. fenicul
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa mare
  • taiata rondele
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingura faina,
  • 250 ml. supa de legume(poate fi si din cubulet)
  • 1 conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu
  • taiate bucati
  • 450 gr. cartofi curatati si taiati cubulete
  • 100 gr. ciuperci (din conserva)
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru galuste:
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 ou,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri patrunjel verde
  • tocat foarte fin
  • 125 gr pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

De unde fenicul ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel