FENICUL CU GALUSTE DE PESMET

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. fenicul,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa mare, taiata rondele
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei,
  • 1 lingura faina,
  • 250 ml. supa de legume(poate fi si din cubulet),
  • 1 conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu, taiate bucati,
  • 450 gr. cartofi curatati si taiati cubulete,
  • 100 gr. ciuperci (din conserva),
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat;
  • Pentru galuste:
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 ceapa mica, tocata marunt,
  • 1 ou,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri patrunjel verde, tocat foarte fin,
  • 125 gr pesmet;

Mod de preparare

1. Se taie bulbii de fenicul in felii; petiolurile se toaca in bucati mai mari. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa si bucatile de fenicul, pâna se inmoaie (cca.10 minute). Se adauga boiaua si faina si se amesteca bine.

2. Se ia vasul de pe foc si se toarna treptat supa de legume, apoi rosiile taiate bucati, cartofii, ciupercile intregi, sare si piper dupa gust. Se pune cratita din nou pe foc si, când supa incepe sa clocoteasca se acopera vasul si se lasa sa fiarba 20 minute, pe foc mic.

3. In acest timp, se prepara galustele: se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cca. 10 minute; se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bate oul cu laptele, se adauga ceapa calita, patrunjelul, pesmetul, sare si piper dupa gust.

4. Se fac 12 galuste rotunde de marimea unei nuci.

5. Se pun galustele peste legume,se acopera cratita si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Un vin alb sec merge cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise