autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

FENICUL CU GALUSTE DE PESMET

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2008

Ingrediente
500 gr. fenicul, , 2 linguri ulei,, 1 ceapa mare, taiata rondele, 1/2 lingurita boia dulce de ardei, , 1 lingura faina,, 250 ml. supa de legume(poate fi si din cubulet), , 1 conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu, taiate bucati, , 450 gr. cartofi curatati si taiati cubulete, , 100 gr. ciuperci (din conserva), , sare,, piper negru proaspat macinat, , Pentru galuste:, , 1 lingura ulei ,, 1 ceapa mica, tocata marunt, , 1 ou,, 3 linguri lapte,, 3 linguri patrunjel verde, tocat foarte fin, , 125 gr pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se taie bulbii de fenicul in felii; petiolurile se toaca in bucati mai mari. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa si bucatile de fenicul, pâna se inmoaie (cca.10 minute). Se adauga boiaua si faina si se amesteca bine.
2. Se ia vasul de pe foc si se toarna treptat supa de legume, apoi rosiile taiate bucati, cartofii, ciupercile intregi, sare si piper dupa gust. Se pune cratita din nou pe foc si, când supa incepe sa clocoteasca se acopera vasul si se lasa sa fiarba 20 minute, pe foc mic.
3. In acest timp, se prepara galustele: se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cca. 10 minute; se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bate oul cu laptele, se adauga ceapa calita, patrunjelul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
4. Se fac 12 galuste rotunde de marimea unei nuci.
5. Se pun galustele peste legume,se acopera cratita si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Un vin alb sec merge cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "FENICUL CU GALUSTE DE PESMET" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa

28 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciupercute ingrasate

Ciupercute ingrasate

Se curata ciupercile de pielite si e cotoare.Cotoarele se toaca marunt.Tot marunt tocam usturoiul,

5 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    De unde fenicul ...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. fenicul
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa mare
  • taiata rondele
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingura faina,
  • 250 ml. supa de legume(poate fi si din cubulet)
  • 1 conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu
  • taiate bucati
  • 450 gr. cartofi curatati si taiati cubulete
  • 100 gr. ciuperci (din conserva)
  • sare,
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru galuste:
  • 1 lingura ulei ,
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 1 ou,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri patrunjel verde
  • tocat foarte fin
  • 125 gr pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

De unde fenicul ...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar