1. Se taie bulbii de fenicul in felii; petiolurile se toaca in bucati mai mari. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa si bucatile de fenicul, pâna se inmoaie (cca.10 minute). Se adauga boiaua si faina si se amesteca bine.
2. Se ia vasul de pe foc si se toarna treptat supa de legume, apoi rosiile taiate bucati, cartofii, ciupercile intregi, sare si piper dupa gust. Se pune cratita din nou pe foc si, când supa incepe sa clocoteasca se acopera vasul si se lasa sa fiarba 20 minute, pe foc mic.
3. In acest timp, se prepara galustele: se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa cca. 10 minute; se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bate oul cu laptele, se adauga ceapa calita, patrunjelul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
4. Se fac 12 galuste rotunde de marimea unei nuci.
5. Se pun galustele peste legume,se acopera cratita si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Un vin alb sec merge cu acest preparat.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii