Fenicul pane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fenicul pane

Ingrediente

  • 2-3 bulbi de fenicul tanar, cu verdeata
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura de chimen
  • 100 g faina alba
  • 150 g pesmet
  • 20 g unt
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se spala bine feniculul, se taie verdeata de pe ramuri si capatul tare cu mot si se pune la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de chimen pentru 25-30 de minute. Se scoate feniculul si se lasa la racit.

Se pregatesc recipientele pentru pane - pe o farfurie intinsa punem faina, apoi intr-o farfurie batem oule cu un praf de sare si 1 lingura de ulei, apoi in alta farfurie punem pesmetul.

Taiem bulbii de fenicul in felii de 1-2 cm pe partea transversala sau longitudinala, in functie de forma bulbului, avand grija sa nu se imprastie foile. Intre timp, se pune tigaia cu ulei pentru prajit la incins. Se trece fiecare felie de fenicul prin faina, apoi oua si la sfarsit pesmet, avand grija sa intoarcem felia pe ambele parti, apoi o punem in tigaie sa se rumeneasca frumos. Se intoarce cand a inceput sa aiba o culoare galben inchis. Cand e gata se scoate cu o paleta intr-un vas cu capac. Punem un mic cubulet de unt peste bucata de fenicul si acoperim vasul cu capacul imediat. Continuam cu celelalte bucati pana finalizam totul.

La sfarsit presaram verdeata de la fenicul, spalata si tocata marunt. Se poate servi imediat cu parmezan sau cascaval ras deasupra dar e foarte bun si simplu sau mai tarziu cand e rece. Eu l-am servit alaturi de humus si masline verzi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul