autor:

amalia

» » Aluaturi si Foietaje

Fiamminga

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, 500g faina, 100g apa, 100g lapte, 1 pachetel de drojdie proaspata sau aproximativ 25-30g, 100g unt, 50g zahar, un varf sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 plic zahar vanilat, , Pentru pus deasupra aluatului:, 50g unt si 100g zahar vanilat sau zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 2h 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul ar fi cel mai bine sa il faceti in masina de paine, eu asa l-am facut.
Am dizolvat drojdia in laptele amestecat cu apa calda si le-am pus in masina, apoi am adaugat si celelalte ingrediente. Cand e gata aluatul, il intindem si il punem in tava, lasandu-l sa isi dubleze volumul ( cam o ora), apoi, dupa ce si-a dublat volumul rupem cubulete mici din cele 50 gr unt,facem niste gaurele in aluat si asezam untul rece de la frigider in ele.Pudram intreaga suprafata cu zaharul vanilat sau zaharul brun ( eu am folosit zahar vanilat) si bagam in cuptorul preinacalzit pentru 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fiamminga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza

Pernite cu branza

Dam telemeaua pe razatoarea mica, spalam si tocam mararul, le punem intr-un bol, adaugam si branza

16 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 55 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 100g apa
  • 100g lapte
  • 1 pachetel de drojdie proaspata sau aproximativ 25-30g
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • un varf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • 50g unt si 100g zahar vanilat sau zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle