Fiamminga

Timp pregatire
175 minute
Complexitate
redusa
Fiamminga

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 100g apa
  • 100g lapte
  • 1 pachetel de drojdie proaspata sau aproximativ 25-30g
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • un varf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • 50g unt si 100g zahar vanilat sau zahar brun

Mod de preparare

Aluatul ar fi cel mai bine sa il faceti in masina de paine, eu asa l-am facut.

Am dizolvat drojdia in laptele amestecat cu apa calda si le-am pus in masina, apoi am adaugat si celelalte ingrediente. Cand e gata aluatul, il intindem si il punem in tava, lasandu-l sa isi dubleze volumul ( cam o ora), apoi, dupa ce si-a dublat volumul rupem cubulete mici din cele 50 gr unt,facem niste gaurele in aluat si asezam untul rece de la frigider in ele.Pudram intreaga suprafata cu zaharul vanilat sau zaharul brun ( eu am folosit zahar vanilat) si bagam in cuptorul preinacalzit pentru 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise