autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

FICAT CU MAR SI SALVIE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Ingrediente
450g ficat de porc,taiat felii, 1 lingura faina, 4 linguri ulei, 2 mere mari, 300ml suc de mere, 2 linguri pasta de tomate, 2 lingurite mustar Dijon, 1 lingurita salvie uscata, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ficatul se taie felii.Faina se condimenteaza cu sare si piper.Apoi se tavalesc feliile de ficat prin acest amestec.Se incinge uleiul si se prajeste ficatul cate 3 minute pe ambele parti,pana se rumenesc.Merele se curata de coaja si se taie felii si se adauga peste ficat in tigaie si se prajesc timp de 5 minute.Intr-un vas se amesteca sucul de mere,pasta de tomate si mustarul.Se toarna amestecul peste feliile de ficat.Se presara salvia uscata si maruntita si se lasa sa dea in clocot,apoi se fierbe la foc mic inca 5 minute.Se condimenteaza dupa gust.Se serveste cu cartofi piure sau natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT CU MAR SI SALVIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Cred ca este un deliciu,nota 10 cu felicitari,eu sunt fan ficat, de orice fel ar fi el.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 450g ficat de porc,taiat felii
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 mere mari
  • 300ml suc de mere
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita salvie uscata
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu,nota 10 cu felicitari,eu sunt fan ficat, de orice fel ar fi el.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Macaroane cu carne tocata