autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Ficat de pasare cu sos de unt si bulion

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1 kg ficat de pasare., 2 cepe., 50 ml ulei de masline extravirgin., 1 lingura faina(sau amidon alimentar)., 2 castraveti murati., 1 lingura bulion., 2 sau 3 ardei copti(ardei capia rosu)., 2 rosii., 1 lingura otet(balsamic)., 1 lingura tarhon tocat., 2 linguri de unt., sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa curatata si spalata se taie cat mai subtire si mai fin posibil si se caleste in ulei. Ficatul de pasare se spala, se zvanta de apa, se pudreaza cu faina(amidon alimentar) si se prajeste usor in ulei de masline extravirgin.
Se amesteca apoi ceapa 2 sau 3 ardei capia copti si cu ficatul si se stinge cu otetul(balsamic). Se adauga castravetii curatati de coaja si taiati subtiri si tarhonul, se potriveste de sare si piper roz proaspat macinat si se fierbe inabusit 20 minute. Daca este nevoie se adauga 2 sau 3 linguri de apa. Separat, intr-o craticioara, se pune untul la incins(cele 2 linguri de unt), se adauga bulionul si rosiile curatate de coaja si seminte si se fierbe pana se obtine un sos consistent care se toarna peste ficat. Se mai da intr-un clocot si se trage vasul de pe foc.Ficatul de pui se face imediat,daca il prajim foarte mult se intareste si numai este gustos.Eu la acest fel de mancare fac o garnitura de ardei copt in tigaie(vezi foto) isi lasa un sos foarte bun.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pasare cu sos de unt si bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
RASOL DIN CARNE DE VITEL CU LEGUME ASORTATE

RASOL DIN CARNE DE VITEL CU LEGUME ASORTATE

Carnea de vitel se spala foarte bine pana ramane apa curata, si se pune la fiert in apa rece impreuna

9 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Taiati muschiul de porc in fasii subtiri. Amestecati sosul de soia, zagarul brun sosul de peste

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pasare.
  • 2 cepe.
  • 50 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 lingura faina(sau amidon alimentar).
  • 2 castraveti murati.
  • 1 lingura bulion.
  • 2 sau 3 ardei copti(ardei capia rosu).
  • 2 rosii.
  • 1 lingura otet(balsamic).
  • 1 lingura tarhon tocat.
  • 2 linguri de unt.
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte bun!delicios sosul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chiftelute in aluat de bere