autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

ficat de porc cu cartofi pai

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
400 g ficat de porc,, 150 ml ulei,, 1 ceapa mare, , 25g boia de ardei dulce, , sare, piper, , 50 g faina,, 25g pasta de tomate,, cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Ficatul tinut in lapte inainte de preparare se taie in bucati potrivite.
Ceapa toacata marunt se caleste in ulei pana devine aurie. Se pune boiaua, se amesteca si se adauga bucatile de ficat. Se inabusa si apoi se toarna peste: faina, putina apa rece, o lingurita de pasta de tomate, sarea si piperul. Se continua fierberea sub capac la foc domol aproximativ o jumatate de ora.
Se serveste cald, cu sosul rezultat din preparare si cu garnitura de cartofi pai.
Daca ti-a placut reteta noastra "ficat de porc cu cartofi pai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Bun cu cartofi pai!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O reţetă interesantă! Delicioasă chiar!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Bine pregatit.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte bun . Interesanta idee , altfel ceapa s-ar arde inainte ca ficatul sa fie gata.Arata si foarte bine.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte bun..........

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Interesant...nu am gatit ficatul in asa fel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400 g ficat de porc,
  • 150 ml ulei,
  • 1 ceapa mare
  • 25g boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 50 g faina,
  • 25g pasta de tomate,
  • cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bun cu cartofi pai!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Polpettone(rulada cu carne)