Reteta postata pe: 17 mai 2011
Ingrediente
vreo 500 gr ficat de porc,, o ceapă, delikat, apă, , mălai, 2 ou
Dificultate: Redusa | Timp: 59 min
Mod de preparare
Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos.
Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă.
Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc împăturit" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate