autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Ficat de porc împăturit

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
vreo 500 gr ficat de porc,, o ceapă, delikat, apă, , mălai, 2 ou

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

1 vot

Mod de preparare

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos.

Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă.

Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc împăturit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Orez la cuptor cu friptura de pui

Orez la cuptor cu friptura de pui

Am avut un pui de tara pe care l-am impartit in doua. Din tacamuri am facut un borsulet de dovlecei,

5 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

1 vot

Ingrediente

  • vreo 500 gr ficat de porc,
  • o ceapă
  • delikat
  • apă
  • mălai
  • 2 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb