Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Ingrediente

  • Pt ficat:
  • 500 grame de ficat de pui
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1/6 lingurita de nucsoara
  • 1/6 lingurita de ghimbir
  • 1/6 lingurita de scortisoara
  • 1/6 lingurita de piper
  • 1/6 praf de chilli
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • Pt. crostini:
  • paine feliata
  • ulei de masline
  • usturoi

Mod de preparare

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca.

Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele absorbante si se amesteca cu aceste condimente.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e uleiul incins se pune si ficatelul condimentat.

inainte cu 5 minute de a lua ficatul de pe foc stropiti-l cu zeama de lamaie. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa maronie! Lasati-l cu un capac pana faceti si crostini, nu dureaza mult!

Se da cuptorul pe foc mare si se lasa sa se incinga 2-3 minute. Eu am taiat painea in acest mod, ca in poza, voi puteti sa o taiati cum doriti. Se lasa la cuptor painea pana cand este frumos rumenita 4-5 minute dureaza la foc mare. Dupa ce se scot din cuptor se ia un catel de usturoi si se freaca pe bucatica de crostini, iar apoi se stropeste cu ulei de masline. Acest tip de paine, crostini, este specific Toscanei.

La final, se serveste cu lamaie din abudenta, pe care o folosim sa stropim ficatul. Eu va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise