autor:

Laura

» » Mancaruri cu carne

Ficat de pui in stil libanez cu crostini

Autor: Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2012

Ingrediente
Pt ficat:, 500 grame de ficat de pui, 1/2 lingurita de boia iute, 1/6 lingurita de nucsoara, 1/6 lingurita de ghimbir, 1/6 lingurita de scortisoara, 1/6 lingurita de piper, 1/6 praf de chilli, 3 linguri de ulei, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper, Pt. crostini:, paine feliata, ulei de masline, usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pun condimentele toate intr-un bol si se amesteca.
Ficatul de pui se spala si se usuca cu servetele absorbante si se amesteca cu aceste condimente.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc, cand e uleiul incins se pune si ficatelul condimentat.
inainte cu 5 minute de a lua ficatul de pe foc stropiti-l cu zeama de lamaie. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa maronie! Lasati-l cu un capac pana faceti si crostini, nu dureaza mult!
Se da cuptorul pe foc mare si se lasa sa se incinga 2-3 minute. Eu am taiat painea in acest mod, ca in poza, voi puteti sa o taiati cum doriti. Se lasa la cuptor painea pana cand este frumos rumenita 4-5 minute dureaza la foc mare. Dupa ce se scot din cuptor se ia un catel de usturoi si se freaca pe bucatica de crostini, iar apoi se stropeste cu ulei de masline. Acest tip de paine, crostini, este specific Toscanei.
La final, se serveste cu lamaie din abudenta, pe care o folosim sa stropim ficatul. Eu va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui in stil libanez cu crostini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mititei la gratar

Mititei la gratar

Oasele de vita se fierb ca si pentru racitura cu usturoiul ceapa tocat mixul de legume sare piper.Se

11 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Foarte bine condimentat, e pe placul meu. Eu mai fac din ficat, pane cu pireu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt ficat:
  • 500 grame de ficat de pui
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1/6 lingurita de nucsoara
  • 1/6 lingurita de ghimbir
  • 1/6 lingurita de scortisoara
  • 1/6 lingurita de piper
  • 1/6 praf de chilli
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • Pt. crostini:
  • paine feliata
  • ulei de masline
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Laura
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Se fac 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel: Se bat albusurile cu un praf de sare pana

35 voturi    13 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Foietaj cu sunca si cascaval

Foietaj cu sunca si cascaval

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine condimentat, e pe placul meu. Eu mai fac din ficat, pane cu pireu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Varza fiarta cu coaste de porc