Ficat de vita, venetian

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase,
  • 3 cepe,
  • 1 legatura mica de salvie,
  • 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 30 g unt,
  • 1 lingura otet aromat,
  • 1 lingura faina,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Diluati cubuletul de supa concentrata in 30 cl de apa calda. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si de ulei si caliti circa 20 de minute ceapa tocata si 4 frunze de salvie, amestecand intruna si adaugand cate putina apa + Knorr.

Intre timp taiati ficatul cubulete de circa 2 cm si dati-l prin faina. Incingeti intr-o tigaie restul de unt si de ulei si prajiti ficatul 2-4 minute la foc iute, in functie de cum va place: mai crud sau mai bine facut.

Cand este aproape gata, turnati peste ficat restul de apa+ Knorr si otetul, adaugati ceapa calita, sare si piper, amestecati, decorati cu cateva frunze de salvie si serviti-l imediat, eventual cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise