autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat de vita, venetian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase, , 3 cepe, , 1 legatura mica de salvie, , 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare, , 3 linguri ulei de masline, , 30 g unt, , 1 lingura otet aromat, , 1 lingura faina, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Diluati cubuletul de supa concentrata in 30 cl de apa calda. Incingeti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt si de ulei si caliti circa 20 de minute ceapa tocata si 4 frunze de salvie, amestecand intruna si adaugand cate putina apa + Knorr.
Intre timp taiati ficatul cubulete de circa 2 cm si dati-l prin faina. Incingeti intr-o tigaie restul de unt si de ulei si prajiti ficatul 2-4 minute la foc iute, in functie de cum va place: mai crud sau mai bine facut.
Cand este aproape gata, turnati peste ficat restul de apa+ Knorr si otetul, adaugati ceapa calita, sare si piper, amestecati, decorati cu cateva frunze de salvie si serviti-l imediat, eventual cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita, venetian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi taranesti cu pui

Cartofi taranesti cu pui

Curatam cartofii apoi ii taiem cuburi sau rondele si ii punem in tava. Peste ei se pune ceapa taiata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura mocaneasca

Tochitura mocaneasca

Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm. Carnatul il taiem felii. Ficatul il curatam si il taiem

6 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vita taiat felii mai groase
  • 3 cepe
  • 1 legatura mica de salvie
  • 1 cubulet de supa concentrata de carne de pasare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1 lingura otet aromat
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu cartofi noi