autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Ingrediente
(Pentru 4 persoane):, 4-5 cepe rosii,, 6-7 linguri ulei,, 1 lingura miere,, 1,75dl. vin Porto,, 4-6 linguri otet balsamic,, 8 felii de ficat de vitel(600g.),, 3 ramurele de salvie,, 6 linguri faina,, 7 linguri unt,, 800g. cartofi fierti,, 2dl.lapte,, 125g. smantana,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

37 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa curatata se taie rotocoale si se caleste in 2 linguri de ulei fierbinte.Se sareaza, pipereaza ,apoi se adauga mierea,vinul Porto si otetul balsamic.Se lasa sa clocoteasca, dupa care , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Intre timp, compozitia se amesteca de mai multe ori.
2. Feliile de ficat se spala, se sterg cu un servet de bucatarie.Salvia se culege de pe ramurele, se spala si se toaca marunt.(se poate folosi si salvie uscata).Faina se pune pe o farfurie.
3.Restul de ulei se incinge intr-o tigaie de teflon .Feliile de ficat se pipereaza, se trec prin faina si se frig cate 2 minute ,pe fiecare parte, in ulei fierbinte.Cand se intorc de pe o parte pe alta, se adauga salvia tocata si untul.Numai dupa frigere, se sareaza feliile de ficat, pentru ca sa nu se intaresca.
4.Din cartofii fierti si zdrobiti, lapte fierbinte, sare, piper, smantana si restul de unt se prepara un piure.
5.Se scoate ficatul din tigaie;in jiul ramas se adauga 2 linguri de apa, se strecoara si se pune peste ceapa, se amesteca si se lasa sa clocotesca impreuna.
6.Feliile de ficat se servesc cu piure, sos si un vin Porto rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Pulpe de pui cu cartofi noi la tava

Se spala pulpele, se sareaza pe ambele parti si se pun intr-o tava mare. Cartofii se curata , se

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se taie 2 ceape marunt si se calesc,apoi se adauga morcovul dat prin razatoarea mica.Se adauga jumatate

1 vot    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monako_Claus , 09 ianuarie 2009

    DELICIOS....sa te lingi pe degete nu alta.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

37 voturi

Ingrediente

  • (Pentru 4 persoane):
  • 4-5 cepe rosii,
  • 6-7 linguri ulei,
  • 1 lingura miere,
  • 1,75dl. vin Porto,
  • 4-6 linguri otet balsamic,
  • 8 felii de ficat de vitel(600g.),
  • 3 ramurele de salvie,
  • 6 linguri faina,
  • 7 linguri unt,
  • 800g. cartofi fierti,
  • 2dl.lapte,
  • 125g. smantana,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Monako_Claus

DELICIOS....sa te lingi pe degete nu alta.....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chec aperitiv