autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Ingrediente
(Pentru 4 persoane):, 4-5 cepe rosii,, 6-7 linguri ulei,, 1 lingura miere,, 1,75dl. vin Porto,, 4-6 linguri otet balsamic,, 8 felii de ficat de vitel(600g.),, 3 ramurele de salvie,, 6 linguri faina,, 7 linguri unt,, 800g. cartofi fierti,, 2dl.lapte,, 125g. smantana,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

37 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa curatata se taie rotocoale si se caleste in 2 linguri de ulei fierbinte.Se sareaza, pipereaza ,apoi se adauga mierea,vinul Porto si otetul balsamic.Se lasa sa clocoteasca, dupa care , pe foc mic, se fierbe 10 minute.Intre timp, compozitia se amesteca de mai multe ori.
2. Feliile de ficat se spala, se sterg cu un servet de bucatarie.Salvia se culege de pe ramurele, se spala si se toaca marunt.(se poate folosi si salvie uscata).Faina se pune pe o farfurie.
3.Restul de ulei se incinge intr-o tigaie de teflon .Feliile de ficat se pipereaza, se trec prin faina si se frig cate 2 minute ,pe fiecare parte, in ulei fierbinte.Cand se intorc de pe o parte pe alta, se adauga salvia tocata si untul.Numai dupa frigere, se sareaza feliile de ficat, pentru ca sa nu se intaresca.
4.Din cartofii fierti si zdrobiti, lapte fierbinte, sare, piper, smantana si restul de unt se prepara un piure.
5.Se scoate ficatul din tigaie;in jiul ramas se adauga 2 linguri de apa, se strecoara si se pune peste ceapa, se amesteca si se lasa sa clocotesca impreuna.
6.Feliile de ficat se servesc cu piure, sos si un vin Porto rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT DE VITEL CU PORTO SI CEAPA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata

Varza cu costita afumata

Varza se curata de frunzele lovite,murdare se spala si se taie marunt.Se freaca cu sare mare si se

17 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele

Chiftele

Se curata cartofii si ceapa si se dau prin razatoarea mica. Apoi se scurg de apa pe care si-o lasa. Se

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monako_Claus , 09 ianuarie 2009

    DELICIOS....sa te lingi pe degete nu alta.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

37 voturi

Ingrediente

  • (Pentru 4 persoane):
  • 4-5 cepe rosii,
  • 6-7 linguri ulei,
  • 1 lingura miere,
  • 1,75dl. vin Porto,
  • 4-6 linguri otet balsamic,
  • 8 felii de ficat de vitel(600g.),
  • 3 ramurele de salvie,
  • 6 linguri faina,
  • 7 linguri unt,
  • 800g. cartofi fierti,
  • 2dl.lapte,
  • 125g. smantana,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Monako_Claus

DELICIOS....sa te lingi pe degete nu alta.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu lamaie la gratar