autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficat de vitel cu rosii si busuioc

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g ficat taiat in 4 bucati, , 200 g parmezan ras (sau cascaval), , 2 oua, , putina faina, , ulei pentru prajit., Pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung, , putin ulei de masline, , 1 ceapa mica, , 4 rosii decojite, , 1/2 legatura busuioc, , 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , rosii pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se adauga imediat orezul, se prajeste cateva minute, se stinge cu zeama de legume, turnata putin cate putin, amestecand mereu in acelasi sens, si se lasa sa fiarba pana ce incepe sa se umfle.
Se spala busuiocul (se pune putin deoparte pentru garnisit), se taie marunt si se incorporeaza in orez. Se adauga si rosiile taiate cubulete si apoi sare si piper, si se tine la cald.
Se-ncinge cuptorul la 180gr..
Intr-un castron se bat ouale cu parmezanul. Se dau feliile de ficat prin faina si prin ou si se prajesc in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Se dau 5 minute la cuptor ca sa se patrunda, se tin din nou putin in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe alta si se servesc cu risotto-ul pe farfurii incalzite, acompaniate de un sos de lamaie, care se prepara astfel: se pun intr-o craticioara 1/8 l de frisca nebatuta, 2 linguri de smantana groasa, sare, piper, coaja rasa si zeama unei jumatati de lamai, si se dau in clocot. Sosul se toarna peste ficatul cu risotto si se presara deasupra bucatele de rosii si frunzulite de busuioc
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Porc Tailandez Cu Mangetout si Caju

Taiati muschiul de porc in fasii subtiri. Amestecati sosul de soia, zagarul brun sosul de peste

1 vot    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g ficat taiat in 4 bucati
  • 200 g parmezan ras (sau cascaval)
  • 2 oua
  • putina faina
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung
  • putin ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 rosii decojite
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • rosii pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet