Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se adauga imediat orezul, se prajeste cateva minute, se stinge cu zeama de legume, turnata putin cate putin, amestecand mereu in acelasi sens, si se lasa sa fiarba pana ce incepe sa se umfle.
Se spala busuiocul (se pune putin deoparte pentru garnisit), se taie marunt si se incorporeaza in orez. Se adauga si rosiile taiate cubulete si apoi sare si piper, si se tine la cald.
Se-ncinge cuptorul la 180gr..
Intr-un castron se bat ouale cu parmezanul. Se dau feliile de ficat prin faina si prin ou si se prajesc in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Se dau 5 minute la cuptor ca sa se patrunda, se tin din nou putin in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe alta si se servesc cu risotto-ul pe farfurii incalzite, acompaniate de un sos de lamaie, care se prepara astfel: se pun intr-o craticioara 1/8 l de frisca nebatuta, 2 linguri de smantana groasa, sare, piper, coaja rasa si zeama unei jumatati de lamai, si se dau in clocot. Sosul se toarna peste ficatul cu risotto si se presara deasupra bucatele de rosii si frunzulite de busuioc

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii