autor:

carmenela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat in stil Venetian

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
pentru doua persoane:, - ficat de vita sau de porc 300 gr, - ceapa alba - e mai dulce - 2 buc. medii, - ulei de masline sau de fl. soarelui ptr. prajit, - unt 30 gr, - otet 2 linguri, - sare, piper dupa gust, - patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind se inmoaie circa 20 minute.

Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.

Cind ceapa este gata o scoateti pe o farfurie si in uleiul ramas puneti untul, ficatul si doua linguri de otet.

Pentru ficatul de vita prajiti doar 5 minute altfel se intareste, cel de porc 7/8 minute.

Puneti ceapa peste ficat in tigaie, puneti sare, piper si patrunjel, amestecati bine si serviti cald, cu mamaliga daca va place.

Puteti orna cu felli de lamiie daca va place.

Este o reteta tipica din zona Venetia, foarte cunoscuta in toata lumea, originea ei fiind romana, cind se gatea cu smochine ca sa-i ia gustul amar. Cu timpul smochinele au fost inlocuite cu ceapa dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat in stil Venetian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu alune si garnitura de orez

Pui cu alune si garnitura de orez

Intr-o tigaie de teflon sau wok se incinge uleiul si se prajeste pieptul de pui timp de cateva minute

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de vitel cu morcov

Tocanita de vitel cu morcov

O tocanita simpla, hranitoare si foarte, foarte gustoasa. Spalam carnea, o tamponam cu servetele

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    O bunatate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Foarte bun,felicitari.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Si mie tot ficatul de pasare imi place cel mai mult.........Lenutica, vezi ca am postat o reteta cu ficatei de pasare.........mmmmmmmmmm bun, bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Prezentarea este denota 10. Cred ca e grozava mancarica.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte bun ficatul,daca stingi cu putin vin alb iese si mai bun.Si cu mamaliga si mujdei de usturoi.....mama ce bunatate.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Imi place tare ficatul, insa preferat este cel de pasare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Mi-ai facut o pofta nebuna, eu sting ceapa cu vin alb, are un gust ft bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Pare sa fie groyav de bun

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Foarte bun.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Ieftina, rapida si buna... excelenta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine, e o mancare ce imi place mult.

    • carmenela

      carmenela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Multumesc valentina... Il fac ft. des ptr. sotul meu si ultima data cind l-am facut - vezi foto - i-a placut foarte mult... E ft. usor de pregatit si gustos, plus ca e ieftin...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Preparatul cred ca este delicios dupa cum arata si dupa cum este prezentat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru doua persoane:
  • - ficat de vita sau de porc 300 gr
  • - ceapa alba - e mai dulce - 2 buc. medii
  • - ulei de masline sau de fl. soarelui ptr. prajit
  • - unt 30 gr
  • - otet 2 linguri
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar