autor:

carmenela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat in stil Venetian

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
pentru doua persoane:, - ficat de vita sau de porc 300 gr, - ceapa alba - e mai dulce - 2 buc. medii, - ulei de masline sau de fl. soarelui ptr. prajit, - unt 30 gr, - otet 2 linguri, - sare, piper dupa gust, - patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind se inmoaie circa 20 minute.

Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.

Cind ceapa este gata o scoateti pe o farfurie si in uleiul ramas puneti untul, ficatul si doua linguri de otet.

Pentru ficatul de vita prajiti doar 5 minute altfel se intareste, cel de porc 7/8 minute.

Puneti ceapa peste ficat in tigaie, puneti sare, piper si patrunjel, amestecati bine si serviti cald, cu mamaliga daca va place.

Puteti orna cu felli de lamiie daca va place.

Este o reteta tipica din zona Venetia, foarte cunoscuta in toata lumea, originea ei fiind romana, cind se gatea cu smochine ca sa-i ia gustul amar. Cu timpul smochinele au fost inlocuite cu ceapa dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat in stil Venetian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza Bruxelles

Varza Bruxelles

Se spala varza, se taie cotorul si primele frunze. Se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 min

1 vot    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de Porc la Tava cu Legume

Ceafa de Porc la Tava cu Legume

1-Se taie ceafa si cartofii cubulete. Cele doua cepe si marul se taie in 4 bucati, morcovul si usturoiul

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    O bunatate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Foarte bun,felicitari.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Si mie tot ficatul de pasare imi place cel mai mult.........Lenutica, vezi ca am postat o reteta cu ficatei de pasare.........mmmmmmmmmm bun, bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Prezentarea este denota 10. Cred ca e grozava mancarica.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte bun ficatul,daca stingi cu putin vin alb iese si mai bun.Si cu mamaliga si mujdei de usturoi.....mama ce bunatate.Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Imi place tare ficatul, insa preferat este cel de pasare.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Mi-ai facut o pofta nebuna, eu sting ceapa cu vin alb, are un gust ft bun!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Pare sa fie groyav de bun

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Foarte bun.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Ieftina, rapida si buna... excelenta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Arata foarte bine, e o mancare ce imi place mult.

    • carmenela

      carmenela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Multumesc valentina... Il fac ft. des ptr. sotul meu si ultima data cind l-am facut - vezi foto - i-a placut foarte mult... E ft. usor de pregatit si gustos, plus ca e ieftin...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Preparatul cred ca este delicios dupa cum arata si dupa cum este prezentat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pentru doua persoane:
  • - ficat de vita sau de porc 300 gr
  • - ceapa alba - e mai dulce - 2 buc. medii
  • - ulei de masline sau de fl. soarelui ptr. prajit
  • - unt 30 gr
  • - otet 2 linguri
  • - sare
  • piper dupa gust
  • - patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sardine in saor - mancare venetiana

Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta. Intr-o cescuta

5 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada din carne de porc cu omleta