autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Ficat picant de pui cu ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2012

Ingrediente
•1 caserolă de ficat de pui, •500-1000 g de ciuperci champignons, •unt şi ulei pentru prăjit, •sos de soia, •sare, •piper, •ardei iute/pasta de ardei/boia iute, •frunze de pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

• Se spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi se pun în tigaie, se pune capac, vor lăsa apă. După ce-şi lasă toată apa, se dă focul tare şi se fierb vreo 10-15 minute. Se scurg de apa lăsată, se adaugă o lingură de unt şi ulei şi se prăjesc puţin.
• Ficatul se taie în 2, se tamponează cu prosop de hârtie să nu fie ud. Se adaugă în tigaie, acoperindu-l cu ciupercile. Se supraveghează şi se mai întoarce. se face repede.
• Se adaugă sos de soia, ardei iute(am pus pastă de ardei iute), piper şi sare doar dacă mai e nevoie. Când vă place cât e de făcut, se opreşte focul şi se presară pătrunjel verde tocat.
• Se serveşte cu o salată sau murături. Cine doreşte, poate adăuga piure de cartofi, orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat picant de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Inima cu ciuperci

Inima cu ciuperci

Taiati inimile in doua, fasonati partea alba, puneti-le in apa si indepartati bine sangele. Feliati

8 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Am incercat aceasta reteta.Este o reteta foarte gustoasa si simplu de facut.Eu in locul ciupercilor proaspete,am folosit ciuperci la conserva si nu am facuto picanta pentru ca sotia nu maninca picant.Am servito cu garnitura de piure de cartofi.Este excelenta.Ms. pentru reteta.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2013

    Foarte apetisanta.O sa o incerc.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2012

    Delicios!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

    Hmm! Ce bun e!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • •1 caserolă de ficat de pui
  • •500-1000 g de ciuperci champignons
  • •unt şi ulei pentru prăjit
  • •sos de soia
  • •sare
  • •piper
  • •ardei iute/pasta de ardei/boia iute
  • •frunze de pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Dan65 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta.O sa o incerc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita