autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Ficat picant de pui cu ciuperci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2012

Ingrediente
•1 caserolă de ficat de pui, •500-1000 g de ciuperci champignons, •unt şi ulei pentru prăjit, •sos de soia, •sare, •piper, •ardei iute/pasta de ardei/boia iute, •frunze de pătrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

• Se spală rapid ciupercile să nu ia multă apă, fără să se cureţe. Se taie feliuţe şi se pun în tigaie, se pune capac, vor lăsa apă. După ce-şi lasă toată apa, se dă focul tare şi se fierb vreo 10-15 minute. Se scurg de apa lăsată, se adaugă o lingură de unt şi ulei şi se prăjesc puţin.
• Ficatul se taie în 2, se tamponează cu prosop de hârtie să nu fie ud. Se adaugă în tigaie, acoperindu-l cu ciupercile. Se supraveghează şi se mai întoarce. se face repede.
• Se adaugă sos de soia, ardei iute(am pus pastă de ardei iute), piper şi sare doar dacă mai e nevoie. Când vă place cât e de făcut, se opreşte focul şi se presară pătrunjel verde tocat.
• Se serveşte cu o salată sau murături. Cine doreşte, poate adăuga piure de cartofi, orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat picant de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu nãut (Frango com grão)

Pui cu nãut (Frango com grão)

1)Puiul se taie in bucãti, si se prãjeste in uleiul de mãsline. Adaugã morcovi, ceapa tocatã

5 voturi    3 comentarii
1 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat.

4 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Am incercat aceasta reteta.Este o reteta foarte gustoasa si simplu de facut.Eu in locul ciupercilor proaspete,am folosit ciuperci la conserva si nu am facuto picanta pentru ca sotia nu maninca picant.Am servito cu garnitura de piure de cartofi.Este excelenta.Ms. pentru reteta.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2013

    Foarte apetisanta.O sa o incerc.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2012

    Delicios!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 martie 2012

    Hmm! Ce bun e!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • •1 caserolă de ficat de pui
  • •500-1000 g de ciuperci champignons
  • •unt şi ulei pentru prăjit
  • •sos de soia
  • •sare
  • •piper
  • •ardei iute/pasta de ardei/boia iute
  • •frunze de pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Dan65 (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta.O sa o incerc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri