autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficat prajit cu ciuperci champignon

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente 4 persoane:, 500 g ficat de porc (vitel, pui), 150 g ciuperci champignon, 1 capatana usturoi, 4 linguri faina, 200 ml ulei pentru prajit, 1/4 ardei rosu, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult.
Intr-o tigaie se incinge uleiul (3-4 linguri) si se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), putin piper si se calesc usor in zeama lor. In cateva minute sunt gata.
Se taie ficatul fasii subtiri de 1 cm (cel de pui se lasa intreg). Puneti uleiul ramas la incins, dati fasiile de ficat prin faina si puneti-le la prajit.
Se prajesc doar 2-3 minute pe fiecare parte sa nu se intareasca. Se condimenteaza doar cu piper, sarea se pune direct in farfurie cand il serviti.
Asezati ficatul pe un platou (pe salata verde), garnisiti cu feliute de ardei rosu, frunze de patrunjel, felii de lamaie, apoi garnitura de ciuperci si optional preparati un mujdei sau sos de usturoi. Se poate servi cu salata.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat prajit cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pateu din ficatei de pui

Pateu din ficatei de pui

Se taie ceapa cubulete si se caleste impreuna cu 2 linguri de unt,apoi se adauga ficateii de pui

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute spornice

Chiftelute spornice

Se curata legumele, se dau pe razatoare, se amesteca impreuna cu verdeata tocata marunt, painea inmuiata

7 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    E foarte bna combinatia cu ciuperci. Eu am servit cu sos dehribi si smantana.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Foarte buna combinatia de ficat si ciuperci.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      delicios...

    • Fara foto

      ioana , 24 octombrie 2009

      trewbuie sa fie tare buna incerc si eu azi hmmm abia astept.multumesc pt idee.felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi place foarte mult combinatia.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Arata minunat....

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Am facut azi. Mancarea asta este foarte buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Draga Doina, esti experta,felicitari pentru reteta.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Multumim tare mult de invitatie. Ce sa mai zic, spor la gatit! Imi pare nespus de rau ca nu am aparatura necesara pentru a posta fotografii retetelor mele, deoarece incanta mai mult ochiul, dar si gustul. Asta e!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place atat de mult. Va astept la masa, am un platou nou langa farfuria cu ursulet.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Mmmmmmmm...ce bun trebuie sa fie!!!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Ce sa mai spun,doar ca iti lasa gura apa privind imaginile.Bravo imi place f. mult. Imi place mult cum le aranjezi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 4 persoane:
  • 500 g ficat de porc (vitel
  • pui)
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri faina
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 1/4 ardei rosu
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Carnati in vin cu sos de mere