autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Ficat tirolez

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii_:, , 600g.ficat de vitel,, 50g.slanina afumata,, 40g.unt,, 1 ceapa rosie,, 1 lingura faina,, 1,5dl. vin alb,, 1,5dl.supa de carne,, 1 lingurita sare,, 1 lingurita piper negru macinat,, 2 linguri smantana,, 2 lingurite suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si se prajeste cca.5 minute.Se presara faina, se amesteca bine ,se toarna vinul si supa si se fierbe 6-7 minute acoperit.
2.Cand este gata, se sareaza, se pipereaza ,se toarna smantana si i se da gust cu sucul de lamaie.Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez fiert sau mere taiate felii si calite in unt.Un vin alb poate acompania acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat tirolez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Caltabosi

Caltabosi

Se curata, spala si se pun la fiert ingedientele de mai sus cu sare, boabe de piper si foi de dafin.

30 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume şi un capac de pâine

Pui cu legume şi un capac de pâine

Din drojdie frecată cu zahăr adăugată puţină apă şi un strop de făină se face o maia care

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Aceasta este reteta originala din Tirol.Bineinteles, ca si mine, si tie iti place sa faci schimbari in retete.Desigur, folosirea ficatului de pasare este oportuna si gustoasa cu mere calite in unt.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cred ca mi-ar placea cu mere calite in unt, dar ficat de pasare.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 4 portii_:
  • 600g.ficat de vitel,
  • 50g.slanina afumata,
  • 40g.unt,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 lingura faina,
  • 1,5dl. vin alb,
  • 1,5dl.supa de carne,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 lingurite suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Aceasta este reteta originala din Tirol.Bineinteles, ca si mine, si tie iti place sa faci schimbari in retete.Desigur, folosirea ficatului de pasare este oportuna si gustoasa cu mere calite in unt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulouri din piept de pui