autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Ficat tirolez

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
(pentru 4 portii_:, , 600g.ficat de vitel,, 50g.slanina afumata,, 40g.unt,, 1 ceapa rosie,, 1 lingura faina,, 1,5dl. vin alb,, 1,5dl.supa de carne,, 1 lingurita sare,, 1 lingurita piper negru macinat,, 2 linguri smantana,, 2 lingurite suc de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si se prajeste cca.5 minute.Se presara faina, se amesteca bine ,se toarna vinul si supa si se fierbe 6-7 minute acoperit.
2.Cand este gata, se sareaza, se pipereaza ,se toarna smantana si i se da gust cu sucul de lamaie.Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez fiert sau mere taiate felii si calite in unt.Un vin alb poate acompania acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat tirolez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in bere

Pui in bere

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala

27 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Aripa de curcan cu fasole verde

Aripa de curcan cu fasole verde

Aripa de curcan se curata bine si se taie in bucati cat mai mici. Curatam ceapa si o taiem marunt,

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Aceasta este reteta originala din Tirol.Bineinteles, ca si mine, si tie iti place sa faci schimbari in retete.Desigur, folosirea ficatului de pasare este oportuna si gustoasa cu mere calite in unt.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cred ca mi-ar placea cu mere calite in unt, dar ficat de pasare.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 4 portii_:
  • 600g.ficat de vitel,
  • 50g.slanina afumata,
  • 40g.unt,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 lingura faina,
  • 1,5dl. vin alb,
  • 1,5dl.supa de carne,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 lingurite suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Aceasta este reteta originala din Tirol.Bineinteles, ca si mine, si tie iti place sa faci schimbari in retete.Desigur, folosirea ficatului de pasare este oportuna si gustoasa cu mere calite in unt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui acru-dulce