autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficat venetian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel, , 2 linguri de unt, , 4 cepe albe mijlocii, , taiate ineluse, , 200 ml vin alb sec, , sare, , piper proaspat macinat, , alte 2 linguri de unt, , patrunjel tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata de pielite si se taie in felii foarte subtiri. Se acopera si se pune deoparte.
Se incinge untul intr-o tigaie cu fundul gros, se pune ceapa sa se caleasca. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, 15 minute. Se amesteca intruna si daca este nevoie se mai adauga apa, pentru ca ceapa sa nu se usuce. Se condimenteaza cu sare si piper. Se muta ceapa pe o farfurie si se tine la cald. Tigaia se sterge cu hartie absorbanta.
Se pune restul de unt sa se incinga pana devine maro deschis. Se prajesc bucatile de ficat vreme de un minut, la foc puternic. Se intorc o data pe partea cealalta.
Bucatile de ficat se pun pe ceapa prajita si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat venetian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei cu besamel(specific arab)

Dovlecei cu besamel(specific arab)

Dovleceii,spalati,necuratati,se taie in jumatate si se fierb in apa sarata cca 15 minute.Dupa ce

9 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel
  • 2 linguri de unt
  • 4 cepe albe mijlocii
  • taiate ineluse
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • alte 2 linguri de unt
  • patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Limba cu sos picant si ciuperci