autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficat venetian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel, , 2 linguri de unt, , 4 cepe albe mijlocii, , taiate ineluse, , 200 ml vin alb sec, , sare, , piper proaspat macinat, , alte 2 linguri de unt, , patrunjel tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata de pielite si se taie in felii foarte subtiri. Se acopera si se pune deoparte.
Se incinge untul intr-o tigaie cu fundul gros, se pune ceapa sa se caleasca. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba la foc foarte mic, 15 minute. Se amesteca intruna si daca este nevoie se mai adauga apa, pentru ca ceapa sa nu se usuce. Se condimenteaza cu sare si piper. Se muta ceapa pe o farfurie si se tine la cald. Tigaia se sterge cu hartie absorbanta.
Se pune restul de unt sa se incinga pana devine maro deschis. Se prajesc bucatile de ficat vreme de un minut, la foc puternic. Se intorc o data pe partea cealalta.
Bucatile de ficat se pun pe ceapa prajita si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat venetian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita poloneza

Tocanita poloneza

Ceapa se curata, se taie marunt si se prejeste in putin ulei. Punem apoi 2 cani de apa peste ceapa

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel
  • 2 linguri de unt
  • 4 cepe albe mijlocii
  • taiate ineluse
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • alte 2 linguri de unt
  • patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Cotlete de miel aromate