autor:

vera

» » Mancaruri cu carne

Ficatei cu sos

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
- o punga 500 g ficaciori de pui sau curcan, - o jumatate ceapa (rosie eventual), - un catel usturoi, - un pahar vin alb sec, - 500 ml suc de rosii de la camara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ficatei se spala foarte bine, se curata de pielite, se scurg pe hartie de bucatarie, se pun la prajit in ulei incins, se intorc pe o parte si pe cealalta,se adauga ceapa feliute si usturoiul intreg, se soteaza, se sting cu vinul alb, se fierb pana la evaporarea vinului, dupa care se adauga sucul de rosii, se scade bine la foc domol amestecand cu atentie, prin rotirea cratitei ( eu am folosit o cratita de teracota).

Se servesc calzi alaturi de o mamaliguta mai moale si mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Ficatei de pui cu sos aromat si piure de cartofi cu usturoi

Pentru cartofi, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune capatana de usturoi la copt 35-45 minute pana

13 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC

FICATEI DE PUI CU SOS VANATORESC

Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se adauga ficateii. Cand sunt aproape facuti se adauga ciupercile

6 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Un deliciu...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Deliciosi,mai ales cu mamaliga.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • - o punga 500 g ficaciori de pui sau curcan
  • - o jumatate ceapa (rosie eventual)
  • - un catel usturoi
  • - un pahar vin alb sec
  • - 500 ml suc de rosii de la camara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carnati de bere si cu rosii Cherry