autor:

FLORINEL

» » Mancaruri cu carne

Ficatei cu sos de maioneza si mustar

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
400-500gr ficatei, 150 ml lapte, 2 cepe taiate pestisori, 80 gr faina, piper, sare, 1 lingurita boia dulce, un varf de cutit de zahar, , Pentru sos:, , 3 linguri de maioneza, 2 linguri smantana, 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf), jumatate lingurita mustar, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala ficateii si se scurg bine de apa.Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii.

Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas, apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.

Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.

Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se
prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de maioneza si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Carnea: Incalziti cuptorul la 170 ° C. Luati un castron mare si amestecati carnea tocata

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Legume cu orez si pulpe de pui

Legume cu orez si pulpe de pui

Se apala legumele si se usuca.Ceapa cu prazul si usturoiul se pun la calit in 2-3 linguri de ulei.Se

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2008

    Se pot servi ficateii cu diferite garnituri: cartofi piure, pilaf de orez... Sosul acesta e asa de buuuuun...( in loc de smintina , se poate pune iaurt)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400-500gr ficatei
  • 150 ml lapte
  • 2 cepe taiate pestisori
  • 80 gr faina
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • un varf de cutit de zahar
  • Pentru sos:
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
  • jumatate lingurita mustar
  • sare

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Se pot servi ficateii cu diferite garnituri: cartofi piure, pilaf de orez... Sosul acesta e asa de buuuuun...( in loc de smintina , se poate pune iaurt)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui Jakob