Ficatei de curcan cu rizotto

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de curcan cu rizotto

Ingrediente

  • 1 kg ficat de curcan.
  • 1 ceasca de orez.
  • 3-4 catei de usturoi.
  • 100 gr dovleac (pulpa).
  • 1 ardei rosu capia.
  • 1 ceapa rosie.
  • 100 gr kaizer.
  • ulei de palmier nehidrogenat (pentru prajit).
  • 2 linguri de ulei din samburi de struguri pentru parjit (ceapa si kaizerul).
  • vegeta fara sare(plafar bio), piper roz proaspat macinat, un praf de menta,un praf de tarhon si alte condimente care ne plac.

Mod de preparare

Spalam si lasam la uscat ficateii si apoi ii vom pune in tigaie la prajit in ulei de palmier, nehidrogenat. Ficatul trebuie mereu intors cu o spatula de lemn sau o lingura de lemn ca sa nu se rupa sau sa se prinda de tigaie.Vor fi gata in 7-10 minute, cine doreste mai in sange, ii va lasa mai putin la prajit. In alta tigaie punem la prajit 1 minut ceapa, la care adaugam si kaizerul taiat cubulete. Dupa ce le-am prajit un pic, adaugam orezul care, in prealabil a fost spalat si scurs. Adaugam supa de legume, 3 cantitati de apa la 1 cantitate de orez, si lasam sa fiarba la foc mic (15 minute este de ajuns). Acest orez ''bob de aur'' fierbe foarte repede.Aceasta combinatie de ficatei de pui cu rizotto este o mancare tare delicioasa. Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor