autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g ficatei de pasare, 2 cepe rosii, 4 catei de usturoi, 2-3 linguri de ulei, o lingura de faina, un pahar de apa, 2 lingurite de boia, sare si piper, frunze de patrunjel., , Garnitura de cartofi piure sau mamaliguta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Se pun la prajit ficateii in putin ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Se lasa la prajit cca 30 de minute, completandu-se din cand in cand cu putin vin alb (sau apa pentru cine nu doreste vin). Cand ficateii sunt gata, se pune o lingura de faina si un pahar de apa, se condimenteaza cu boia, piper si sare, si se mai lasa la prajit inca 10-15 min. Apoi se adauga patrunjelul tocat.



Ficateii de pasare se pot servi fie cu mamaliguta, fie cu cartofi piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
FICATEI DE PASARE PANE

FICATEI DE PASARE PANE

Ficateii se spala si se zvanta bine.Apoi,se dau prin pesmet,prin ou batut amestecat cu sare, piper,

17 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu legume

Ficatei de pasare cu legume

Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei. Se intorc pe o parte si pe alta, dupa

4 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce buni sunt cu mamaliga! Mie imi plac mai tare ficateii pane cu pireu de cartofi.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte buni!Vin si eu cu ficateii mei...imi dai o portie de mamaliga?!...

  • Fara foto

    Liviu , 14 martie 2010

    Ma rostogolesc cu placere.....Excelent!!!

    • Fara foto

      liliana , 21 noiembrie 2009

      excelenti

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • o lingura de faina
  • un pahar de apa
  • 2 lingurite de boia
  • sare si piper
  • frunze de patrunjel.
  • Garnitura de cartofi piure sau mamaliguta.

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buni sunt cu mamaliga! Mie imi plac mai tare ficateii pane cu pireu de cartofi.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman