autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi), , 4-5 morcovi mici,, sare, , 2 lingurite chimen, , 300 g varza, , 2 cepe mici, , 200 ml lapte degresat, , piper proaspat macinat, , 200 g ficatei de pasare (curatati), , 3 linguri ulei, , verdeata (patrunjel, frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele, se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie. Se scurg - apa de fiert se pastreaza - si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii. - Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper. - Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori. Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume. - In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei. Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu cartofi si varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copanele marinate la cuptor

Copanele marinate la cuptor

Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi)
  • 4-5 morcovi mici,
  • sare
  • 2 lingurite chimen
  • 300 g varza
  • 2 cepe mici
  • 200 ml lapte degresat
  • piper proaspat macinat
  • 200 g ficatei de pasare (curatati)
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (patrunjel
  • frunze de telina).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi