autor:

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi), , 4-5 morcovi mici,, sare, , 2 lingurite chimen, , 300 g varza, , 2 cepe mici, , 200 ml lapte degresat, , piper proaspat macinat, , 200 g ficatei de pasare (curatati), , 3 linguri ulei, , verdeata (patrunjel, frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele, se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie. Se scurg - apa de fiert se pastreaza - si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii. - Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper. - Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori. Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume. - In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei. Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu cartofi si varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi)
  • 4-5 morcovi mici,
  • sare
  • 2 lingurite chimen
  • 300 g varza
  • 2 cepe mici
  • 200 ml lapte degresat
  • piper proaspat macinat
  • 200 g ficatei de pasare (curatati)
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (patrunjel
  • frunze de telina).

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati