autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi), , 4-5 morcovi mici,, sare, , 2 lingurite chimen, , 300 g varza, , 2 cepe mici, , 200 ml lapte degresat, , piper proaspat macinat, , 200 g ficatei de pasare (curatati), , 3 linguri ulei, , verdeata (patrunjel, frunze de telina).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele, se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie. Se scurg - apa de fiert se pastreaza - si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii. - Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper. - Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori. Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume. - In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei. Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu cartofi si varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Snitele de pui

Snitele de pui

1) Se fac taieturi fine pe filetele de pui si se freaca cu sare si piper. 2) Se trec filetele

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 cartofi mijlocii (fainosi)
  • 4-5 morcovi mici,
  • sare
  • 2 lingurite chimen
  • 300 g varza
  • 2 cepe mici
  • 200 ml lapte degresat
  • piper proaspat macinat
  • 200 g ficatei de pasare (curatati)
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (patrunjel
  • frunze de telina).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de piept de pui cu dovlecel