autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu legume

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2009

Ingrediente
250 grame de ficatei de pasare, 6-7 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 lingurita de ghimbir ras, 3 linguri de ulei, 1 1/2 cana de apa, sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei. Se intorc pe o parte si pe alta, dupa care adaugam o cana de apa si acoperim. Lasam la fiert 10 minute. Adaugam apoi usturoiul taiat rondele, acoperim iar pentru inca 5 minute, dupa care lasam sa fiarba descoperit pana ce scade apa.
Cand a scazut apa se scot pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calzi.
In sosul lasat de ficatei se pune la prajit un morcov taiat jullienne. Cand incepe sa se inmoaie putin se adauga si un ardei gras taiat tot jullienne.Se sareaza, se acopera si lasa la foc mediu cam 5 minute, timp in care se mai mesteca sa nu se prinda. Se adauga apoi o jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit.Cand apa a scazut se adauga ghimbirul ras (1 lingurita)si se mai tin pe foc pana ce sunt bine prajite.
Se servesc legumele alaturi de ficatei.
Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei. Se intorc pe o parte si pe alta, dupa care adaugam o cana de apa si acoperim. Lasam la fie
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Pui Nicoise

Pui Nicoise

Se incalzeste jumatate din vin intr-o tigaie mai mare . Cand fierbe adaugam pulpele si lasam si pe

12 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Tocanita de vita si ciuperci cu cartofi

Maruntiti ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati dupa 5 minute si ardeiul maruntit. Mai lasati

4 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Tare buni cu mamaliguta!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte buni,arata super....

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    frumos si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Simplu si gustos.Imi plac foarte mult ficateii prajiti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 grame de ficatei de pasare
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 3 linguri de ulei
  • 1 1/2 cana de apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala.

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Budinci
Compot de pere

Compot de pere

Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem asortat

Gem asortat

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buni cu mamaliguta!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne