Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei. Se intorc pe o parte si pe alta, dupa care adaugam o cana de apa si acoperim. Lasam la fiert 10 minute. Adaugam apoi usturoiul taiat rondele, acoperim iar pentru inca 5 minute, dupa care lasam sa fiarba descoperit pana ce scade apa.
Cand a scazut apa se scot pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calzi.
In sosul lasat de ficatei se pune la prajit un morcov taiat jullienne. Cand incepe sa se inmoaie putin se adauga si un ardei gras taiat tot jullienne.Se sareaza, se acopera si lasa la foc mediu cam 5 minute, timp in care se mai mesteca sa nu se prinda. Se adauga apoi o jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit.Cand apa a scazut se adauga ghimbirul ras (1 lingurita)si se mai tin pe foc pana ce sunt bine prajite.
Se servesc legumele alaturi de ficatei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii