autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu orez si sos de smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg ficat de pasare, 100 ml ulei, 100 ml vin, 500 g orez, 1 l supa de pasare, 100 g unt, 500 g sos de smantană, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ficateii se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se inabusa usor in ulei cu adaos de supa si se stropesc cu vin pe toata suprafata. La sfirsitul inabusirii se condimenteaza. Se pregateste sosul de smantana, se adauga in vasul cu ficatei si se continua fierberea cca 10 minute. Orezul se alege, se spala, se scurge, apoi se pune la fiert in supa cu apa si sare. Cind a fiert pe jumatate se introduce vasul la cuptor. La sfirsit se adauga untul. La servire, se aseaza in farfurie ficateii de pasare cu sosul si alaturi garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure umplut

Iepure umplut

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa. Iepurele

3 voturi    0 comentarii
10h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mery , 07 iunie 2008

    cum se face sosul de smantana?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg ficat de pasare
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 500 g orez
  • 1 l supa de pasare
  • 100 g unt
  • 500 g sos de smantană
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

mery

cum se face sosul de smantana?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Muschi de vita "sous vide"