autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu orez si sos de smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg ficat de pasare, 100 ml ulei, 100 ml vin, 500 g orez, 1 l supa de pasare, 100 g unt, 500 g sos de smantană, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ficateii se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se inabusa usor in ulei cu adaos de supa si se stropesc cu vin pe toata suprafata. La sfirsitul inabusirii se condimenteaza. Se pregateste sosul de smantana, se adauga in vasul cu ficatei si se continua fierberea cca 10 minute. Orezul se alege, se spala, se scurge, apoi se pune la fiert in supa cu apa si sare. Cind a fiert pe jumatate se introduce vasul la cuptor. La sfirsit se adauga untul. La servire, se aseaza in farfurie ficateii de pasare cu sosul si alaturi garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui si legume la gratar si orez

Pui si legume la gratar si orez

Pulpele se taie si se pun decat partile superioare la gratar la fel se procedeaza si cu legumele:

13 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mery , 07 iunie 2008

    cum se face sosul de smantana?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg ficat de pasare
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 500 g orez
  • 1 l supa de pasare
  • 100 g unt
  • 500 g sos de smantană
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

mery

cum se face sosul de smantana?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Supa buna de taitei