autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare inabusiti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
- 600 g ficatei de pasare, - 100 g unt, - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz, - 1 cutie rosii cuburi in bulion, - 1/2 pahar vin alb, - sare, - piper, - 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feiute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure d cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Buni rau de tot

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bun!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Ce bunatate de ficatei.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buni rau de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui cu gogonele