autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare inabusiti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
- 600 g ficatei de pasare, - 100 g unt, - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz, - 1 cutie rosii cuburi in bulion, - 1/2 pahar vin alb, - sare, - piper, - 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feiute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure d cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

7 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Buni rau de tot

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bun!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Ce bunatate de ficatei.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buni rau de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu