autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare inabusiti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
- 600 g ficatei de pasare, - 100 g unt, - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz, - 1 cutie rosii cuburi in bulion, - 1/2 pahar vin alb, - sare, - piper, - 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feiute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure d cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei Gytty

Ficatei Gytty

Kaizerul se taie feliute. Ficateii se spala , se scurg bine de apa, apoi se dau prin faina.Ceapa

6 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

1)Taie puiul in bucãti mici. Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit. Toarnã

2 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Nedelea_Nan

    Nedelea_Nan (Bucatar sef):

    A iesit super , dureaza mai mult de 40 de minute , am mai adaugat o cutiuta de cipurcute feliate (200gr.) - o delicatete ! Recomand un vin alb rece la masa !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Buni rau de tot

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bun!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Ce bunatate de ficatei.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buni rau de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tochitura cu piept de pui