autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare inabusiti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
- 600 g ficatei de pasare, - 100 g unt, - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz, - 1 cutie rosii cuburi in bulion, - 1/2 pahar vin alb, - sare, - piper, - 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feiute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure d cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paste cu pui și ciuperci

Paste cu pui și ciuperci

După câteva săptămâni agitate, în care am lipsit din spațiul online, revin cu o reteță pentru

7 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Buni rau de tot

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bun!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Ce bunatate de ficatei.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buni rau de tot

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote si inimi