autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare inabusiti

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
- 600 g ficatei de pasare, - 100 g unt, - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz, - 1 cutie rosii cuburi in bulion, - 1/2 pahar vin alb, - sare, - piper, - 3 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feiute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure d cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Se spala orezul si se lasa la inmuiat. .Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu

12 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Buni rau de tot

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bun!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Ce bunatate de ficatei.....

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Buni rau de tot

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Musaca de cartofi cu carne macinata