Se spala ficatul si se aseaza intr-o forma de yena, mai adinca, unsa cu unt.
Se incalzeste cuptorul si se baga ficatul acoperit cu folie aluminiu.
Se pun cartofii la fiert.
Se taie partile albe de la ceapa si se calesc in unt, timp foarte scurt, apoi se pune ardeiul si dovlecelul cu sarea boiaua, si piperul.
Se adauga 1 canuta de apa 300ml[400 max] si o lingurita de pasta tomate, se lasa la foc mic, cind s-a fiert dovlecelul se adauga o lingura faina diluata cu apa si se ingroasa sosul .
In alta forma de yena se aseaza sosul, cartofii fierti deasupra si ouale , albusul batut separat apoi amestecat cu smintana si galbenusurile.
Se pun la cuptor alaturi de ficat, unde se adauga apa pina la jumatatea lui.
Se serveste cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii