Ficateii se curata sa nu aiba ramasite de fiere si pielite, se spala se lasa sa se scurga si se pun intr-o tigaie cu ulei ( aveti multa grija ca ficateii stropesc foarte tare .Sa aveti la indemana un capac pentru a acoperii imediat) Lasati sa se rumeneasca putin iar apoi puneti cate o 1/2 de canita de apa din cand in cand. Lasati pe foc sa se patrunda bine ficateii cam 20 minute.La final se adauga coñacul ,sarea si piperul si mai lasati 5 minute sa se evapore alcoolul.
Eu am un capac special pentru fripturi. Se pune apa in manerul capacului ce are un orificiu foarte fin si apa sau orice lichid ce trebuie adaugat putin cate putin picura incet peste carne.Asa nu risc sa sara grasimea fierbinte.
Piüreul :
Se curata cartofii ,se taie in cubulete mai marisoare si se pun in apa fiarta cu sare.Se lasa sa fiarba, se scurg si se piseaza bine cu telul. Se pune unt si lapte amestecand energic pana se fac cremosi. Se gusta de sare si se serveste cu ficateii si sosuletul lasat de acestia.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii