autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu piüré de cartofi

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
- ficatei de pui, - ulei, - 1 lingura de coñac, - sare, - piper, , Pentru piüré:, , - cartofi( se calculeaza 2 cartofi nu prea mari de persoana), - unt, - lapte, - sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Ficateii se curata sa nu aiba ramasite de fiere si pielite, se spala se lasa sa se scurga si se pun intr-o tigaie cu ulei ( aveti multa grija ca ficateii stropesc foarte tare .Sa aveti la indemana un capac pentru a acoperii imediat) Lasati sa se rumeneasca putin iar apoi puneti cate o 1/2 de canita de apa din cand in cand. Lasati pe foc sa se patrunda bine ficateii cam 20 minute.La final se adauga coñacul ,sarea si piperul si mai lasati 5 minute sa se evapore alcoolul.

Eu am un capac special pentru fripturi. Se pune apa in manerul capacului ce are un orificiu foarte fin si apa sau orice lichid ce trebuie adaugat putin cate putin picura incet peste carne.Asa nu risc sa sara grasimea fierbinte.

Piüreul :

Se curata cartofii ,se taie in cubulete mai marisoare si se pun in apa fiarta cu sare.Se lasa sa fiarba, se scurg si se piseaza bine cu telul. Se pune unt si lapte amestecand energic pana se fac cremosi. Se gusta de sare si se serveste cu ficateii si sosuletul lasat de acestia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu piüré de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa

11 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Sos de ceapa cu ficatei de pui si piure de cartofi

Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si

5 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Eu pun ficăţei la ănnăbuşit într-o cratiţă cu capac, când se pătrund bine adaug un fir de praz tăiat rondele. După ce s-a înmuiat bine şi prazul adaug sare, piper,1/2 pahar vin alb, apă sau supă şi două trei roşii tăiate cubuleţe,curăţate de pielită şi sâmburi. Las sosul să scadă bine. Îi servesc cu piure.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    O bunatate ,mai ales cu mamaliguta si usturoi....

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Ce puisor dragut ai facut cu mamaliguta, sigur nici un copilas nu rezista tentatiei.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Si eu ii prepar simplu, pun in plus cimbru, dar ii mancam cu mamaliga...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Ai dreptate Mariana sunt foarte buni cu sosulet ,si mama mea ii prepara cu sosulet cu ceapa si rosii sau bulion, dar mie imi plac mai mult asa doar prajiti.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Sunt foarte buni!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      arata bine!trebuie sa incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • - ficatei de pui
  • - ulei
  • - 1 lingura de coñac
  • - sare
  • - piper
  • Pentru piüré:
  • - cartofi( se calculeaza 2 cartofi nu prea mari de persoana)
  • - unt
  • - lapte
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ,mai ales cu mamaliguta si usturoi....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza dulce la cuptor