autor:

Gabriela_Pruteanu

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi

Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr), 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa), 250 ml apa, 100 ml vin(rosu demisec), 1 ceapa, 3-4 linguri ulei(de masline de preferat), 3 catei de usturoi, condimente, optional cca 500 ml lapte dulce, pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spune ca pentru a iesi mai gustosi, ficateii se acopera cu lapte si se tin la frigider cca 30 minute - 1 ora, apoi se scurg si de abia dupa aceea incepe prepararea propriu-zisa. Este doar o terorie pentru mine, eu nu am incercat acest lucru.
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la grill cu branzeturi

Piept de pui la grill cu branzeturi

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servetel. Il taiem pe jumatate astfel incat sa il subtiem,

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui rasol cu legume si sos de marar

Pui rasol cu legume si sos de marar

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Stirbu , 08 august 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Lisa , 27 septembrie 2013

    Bun, bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr)
  • 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa)
  • 250 ml apa
  • 100 ml vin(rosu demisec)
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei(de masline de preferat)
  • 3 catei de usturoi
  • condimente
  • optional cca 500 ml lapte dulce
  • pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Raporteaza reteta

Fara foto

Lisa

Bun, bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Mancarica de dovlecei cu piept de pui