Se spune ca pentru a iesi mai gustosi, ficateii se acopera cu lapte si se tin la frigider cca 30 minute - 1 ora, apoi se scurg si de abia dupa aceea incepe prepararea propriu-zisa. Este doar o terorie pentru mine, eu nu am incercat acest lucru.
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii