autor:

Gabriela_Pruteanu

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi

Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr), 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa), 250 ml apa, 100 ml vin(rosu demisec), 1 ceapa, 3-4 linguri ulei(de masline de preferat), 3 catei de usturoi, condimente, optional cca 500 ml lapte dulce, pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se spune ca pentru a iesi mai gustosi, ficateii se acopera cu lapte si se tin la frigider cca 30 minute - 1 ora, apoi se scurg si de abia dupa aceea incepe prepararea propriu-zisa. Este doar o terorie pentru mine, eu nu am incercat acest lucru.
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc in sos cu bulion si mamaliga

Pulpa de porc in sos cu bulion si mamaliga

Intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata marunt), calim pana

13 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chiftele cu oua de prepelite

Chiftele cu oua de prepelite

Se fierb ouale de prepelite si se curata (pe mine m-au ajutat copiii la curatat),apoi se tavalesc

12 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dinicu Gabriel , 07 octombrie 2018

    Prea mult bulion. O lingura este de ajuns . In rest este bun

  • Fara foto

    Bogdan Stirbu , 08 august 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Lisa , 27 septembrie 2013

    Bun, bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr)
  • 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa)
  • 250 ml apa
  • 100 ml vin(rosu demisec)
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei(de masline de preferat)
  • 3 catei de usturoi
  • condimente
  • optional cca 500 ml lapte dulce
  • pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Raporteaza reteta

Dinicu Gabriel

Prea mult bulion. O lingura este de ajuns . In rest este bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
pirjoale moldovenesti