autor:

Gabriela_Pruteanu

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi

Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr), 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa), 250 ml apa, 100 ml vin(rosu demisec), 1 ceapa, 3-4 linguri ulei(de masline de preferat), 3 catei de usturoi, condimente, optional cca 500 ml lapte dulce, pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spune ca pentru a iesi mai gustosi, ficateii se acopera cu lapte si se tin la frigider cca 30 minute - 1 ora, apoi se scurg si de abia dupa aceea incepe prepararea propriu-zisa. Este doar o terorie pentru mine, eu nu am incercat acest lucru.
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Dinicu Gabriel , 07 octombrie 2018

    Prea mult bulion. O lingura este de ajuns . In rest este bun

  • Bogdan Stirbu , 08 august 2014

    foarte bun

  • Lisa , 27 septembrie 2013

    Bun, bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr)
  • 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa)
  • 250 ml apa
  • 100 ml vin(rosu demisec)
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei(de masline de preferat)
  • 3 catei de usturoi
  • condimente
  • optional cca 500 ml lapte dulce
  • pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Raporteaza reteta

Dinicu Gabriel

Prea mult bulion. O lingura este de ajuns . In rest este bun

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Carne de vită originală, sper!