Ingrediente
1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr), 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa), 250 ml apa, 100 ml vin(rosu demisec), 1 ceapa, 3-4 linguri ulei(de masline de preferat), 3 catei de usturoi, condimente, optional cca 500 ml lapte dulce, pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
7 voturi
Mod de preparare
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Dinicu Gabriel , 07 octombrie 2018
Prea mult bulion. O lingura este de ajuns . In rest este bun