autor:

Gabriela_Pruteanu

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi

Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Pruteanu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 august 2013

Ingrediente
1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr), 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa), 250 ml apa, 100 ml vin(rosu demisec), 1 ceapa, 3-4 linguri ulei(de masline de preferat), 3 catei de usturoi, condimente, optional cca 500 ml lapte dulce, pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spune ca pentru a iesi mai gustosi, ficateii se acopera cu lapte si se tin la frigider cca 30 minute - 1 ora, apoi se scurg si de abia dupa aceea incepe prepararea propriu-zisa. Este doar o terorie pentru mine, eu nu am incercat acest lucru.
Ficateii se curata bine si se spala.Se pun intr-un vas si se dau in cateva clocote, apoi se scurg.
Intr-un vas(ideal ar fi un vas tip "wok") se pune uleiul si se incinge, apoi se adauga ceapa tocata marunt(sau data pe razatoare) si se caleste. Se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul taiat marunt(sau pisat) si apa(daca este nevoie, se mai adauga apa), apoi se lasa la foc mic pana scade sosul(cca 30-45 minute). La sfarsit se pun condimentele.
Eu am servit ficateii alaturi de piure si salata de varza. In timp ce am lasat la foc ficateii, am pregatit piureul de cartofi si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de rosii, vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Da morcovul pe razatoarea mica, ceapa o toci marunt si le pui impreuna la calit in ulei, pana se

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

2 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan Stirbu , 08 august 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Lisa , 27 septembrie 2013

    Bun, bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 tavita/punga mica ficatei(cca 500 gr)
  • 150-200 ml suc de rosii(sau bulion dizolvat cu apa)
  • 250 ml apa
  • 100 ml vin(rosu demisec)
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei(de masline de preferat)
  • 3 catei de usturoi
  • condimente
  • optional cca 500 ml lapte dulce
  • pentru servit: piure de cartofi si muraturi/salata

Raporteaza reteta

Fara foto

Lisa

Bun, bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
File de vitel cu sos de ceapa si rosii