autor:

motosca mariana

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
ficatei de pui 500gr, ceapa 2-3 buc, usturoi 2-3 catei, ulei 20-30ml, vin 50 ml, zahar 1 ligurita, cartofi 500gr, unt 20gr, sare, piper lapte 50ml

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa se curata, spala si se taie solzisori, se aseaza in tava. Se adauga ulei, sare, piper si se da la cuptor. Intr-un vas se amesteca vinul cu zaharul, iar cind ficateii s-au rumenit se adauga impreuna cu usturoiul taiat felii. Se da la cuptor inca 10-15 min. Mai puteti adauga si putina apa pentru sos. Dupa ce cartofii au fiert, se scurg, se paseaza si se amesteca cu untul, apoi se subtiaza cu lapte pana la consistenta dorita. Se serveste totul cald cu salata de sezon. Optional smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi place , o macare usor de facut si foarte gustoasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O minunatie...Simplu,gustos si aratos...

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    deliciosi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustosi!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata minunat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Asa ii pregatesc si eu dar nu stiam ca se numesc ,,lionezi'', dar ma rog, o fi reteta luata de la francezi !?!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata super-gustos,yammi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • ficatei de pui 500gr
  • ceapa 2-3 buc
  • usturoi 2-3 catei
  • ulei 20-30ml
  • vin 50 ml
  • zahar 1 ligurita
  • cartofi 500gr
  • unt 20gr
  • sare
  • piper lapte 50ml

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place , o macare usor de facut si foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rata pe varza