autor:

motosca mariana

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
ficatei de pui 500gr, ceapa 2-3 buc, usturoi 2-3 catei, ulei 20-30ml, vin 50 ml, zahar 1 ligurita, cartofi 500gr, unt 20gr, sare, piper lapte 50ml

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa se curata, spala si se taie solzisori, se aseaza in tava. Se adauga ulei, sare, piper si se da la cuptor. Intr-un vas se amesteca vinul cu zaharul, iar cind ficateii s-au rumenit se adauga impreuna cu usturoiul taiat felii. Se da la cuptor inca 10-15 min. Mai puteti adauga si putina apa pentru sos. Dupa ce cartofii au fiert, se scurg, se paseaza si se amesteca cu untul, apoi se subtiaza cu lapte pana la consistenta dorita. Se serveste totul cald cu salata de sezon. Optional smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Se curata ceapa, se toaca si se pune putin la prajit in 5 linguri de ulei. Se pune apoi la prajit

26 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drob de miel

Drob de miel

Ceapa alba se taie julien si se caleste in 2 linguri de untura. Se lasa sa se raceasca. Capul de

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Imi place , o macare usor de facut si foarte gustoasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O minunatie...Simplu,gustos si aratos...

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    deliciosi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustosi!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata minunat!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Asa ii pregatesc si eu dar nu stiam ca se numesc ,,lionezi'', dar ma rog, o fi reteta luata de la francezi !?!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata super-gustos,yammi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place , o macare usor de facut si foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui la cuptor