Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ficatei de pui sote cu cartofi duchesse

Ingrediente

  • O cina sau un pranz minunat
  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • Ficatul :
  • 1 kg ficat
  • ulei de masline
  • 1/2 cescuta vin alb sec
  • 1 lgt cury
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 praf de curcuma
  • 1 ceapa rosie
  • marar, patrunjel
  • sare, piper
  • Garnitura :
  • 500 gr cartofi
  • 4 lg parmezan ras
  • 7 lg telemea oaie rasa
  • cativa catei de usturoi
  • 1 albus spuma
  • 1 ceapa alba in care am infipt 4 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • coriandru
  • sare si piper alb
  • 1 catel de usturoi
  • nucsoara
  • 100 gr unt gras
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi. Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza imediat cu presa impreuna cu branzeturile, untul, galbenusurile, nucsoara si la sfarsit albusul. Gustam si potrivim de sare daca mai e nevoie. Punem gramajoare pe o hartie de copt cu ajutorul posului si le dam la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc. Calim usturoiul impreuna cu ficatul dupa care urmeaza ceapa taiata julienne. Adaugam condimente si la sfarsit stingem cu vin si punem verdeata. Servim cu garnitura de cartofi. Cartofii sunt buni atat reci cat si calzi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura