autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Figaro

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
Blatul:, o margarina, 200 g zahar, 2 linguri smantana, 3 galbenusuri, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 1/2 kg faina, 1 borcan de 800 g gem de prune (sau alt gem dupa preferinta), Glazura:, 3 albusuri, 6 linguri zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 100 g nuca prajita faramitata, coaja de lamaie,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu zaharul, se adauga galbenusele,smantana,praful de copt,aromele,faina
Se intinde aluatul in tava mare de aragaz,unsa cu margarina, tapetata cu faina. Se intinde gemul peste care se presara nuca. Se da la cuptor.Dupa 10 minute, se intinde glazura. Se bat albusele cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.Se intinde peste prajitura
Se taie in patrate sau romburi dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blatul:
  • o margarina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 kg faina
  • 1 borcan de 800 g gem de prune (sau alt gem dupa preferinta)
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca prajita faramitata
  • coaja de lamaie,

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri glazurate