1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2. Se pregatesc cartofii: se taie cartofii in jumatate sau in patru.
3. Se amesteca 2 linguri de ulei de masline cu sare si piper. Se dau cartofii prin acest amestec si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu folie de aluminiu. Se coc cca. 25 de minute.
4. Intre timp, se spala carnea de porc, se usuca cu un servet de bucatarie, apoi i se cresteaza un buzunaras pe lung.
5. Se spala merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si se taie felii subtiri.
6. Se toaca salvia marunt si se pune jumatate din aceasta peste jumatatea de mere, apoi se piseaza usturoiul si se adauga, amestecand totul.
7. Se umple carnea cu acest amestec. Se infasoara cu sunca, se sareaza si se pipereaza. Se presara restul de salvie si al feliilor de mere peste cartofii din tava. Se toarna restul de ulei de masline, se aseaza carnea, se toarna putina apa si se da totul la cuptor pentru 20 de minute. Se orneaza cu verdeata si se serveste cu un vin rosu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii