autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de biban rosu in sos de vin alb

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 4 portii:, , 1 fir subtire de praz, 1 dovlecel mic, 1 morcov, 2 cepe frantuzesti (hasme), 600 g file de biban rosu, 1 lingura suc de lamaie, sare si piper macinat, 100 g mazare boabe, 1/8 l de vin alb sec, 1 cub pentru supa de peste diluat in 400 ml apa, 1 galbenus, 50 g unt, 125 ml smantana pentru gatit, 1 fir de hasmatuchi pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1-se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.Prazul, morcovul si dovlecelul se spala si se curata, iar apoi toate legumele se taie in fasii subtiri.Se curata ceapa frantuzeasca si se taie in cubulete mici.Pestele se spala bine, se usuca prin stergere, iar apoi se freaca cu sucul de lamaie, sare si piper.

2-se incalzeste jumatatea din cantitatea de unt intr-un vas termorezistent, apoi se adauga ceapa si se prajeste pana se moaie.Se adauga legumele pregatite si mazarea si se caleste totul 1 minut.Se aseaza fileurile de peste pe patul de legume, iar deasupra se toarna vinul si apa in care s-a dizolvat cubul-condiment pentru supa de peste.Se presara deasupra restul de unt.

3- vasul se tine la cuptor timp de 15 minute, la 200 grade C, iar apoi se scoate si zeama lasata se strecoara intr-un vas mic.Pestele si legumele se mentin calde.

4- se fierbe zeama strecurata neacoperit pana cand scade la jumatate, dupa care se ia de pe foc.Se bate galbenusul cu smantana pentru gatit si se adauga peste zeama de baza.Amestecul obtinut se toarna peste peste si legume, se presara frunze de hasmatuchi si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de biban rosu in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hanusi prajiti

Hanusi prajiti

Guvidele negru marin cum este numit Hanusul traieste prin grotele formate de stabilopozi linga diguri,

6 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Racituri cu file de cod

Racituri cu file de cod

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 fir subtire de praz
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 2 cepe frantuzesti (hasme)
  • 600 g file de biban rosu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare si piper macinat
  • 100 g mazare boabe
  • 1/8 l de vin alb sec
  • 1 cub pentru supa de peste diluat in 400 ml apa
  • 1 galbenus
  • 50 g unt
  • 125 ml smantana pentru gatit
  • 1 fir de hasmatuchi pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)