autor:

violette

» » Mancaruri cu peste

File de merlucius cu legume

Autor: violette (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: violette (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente: 2 buc. merlucius hoki, mazare, morcov, patrunjel, lamaie, unt, usturoi, smantana, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pestele se fileteaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min)

Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).

Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:
- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Platou din fructe de mare si peste

Platou din fructe de mare si peste

File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie. Crevetii

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Merluciu cu cartofi noi si rosii cherry

Curatam pestele, indepartam capul, il spalam bine si il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata f. bine si merluciusul tau Maria Elena! si eu il pregatesc adesea in felul acesta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Mmmmmm, ce bun si frumos, eu trunchi de merlucius cu lamaie.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Multumesc fetelor pentru aprecieri!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Gustos!Si sosul foarte aromat.L-a,m salvat.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      O mancare usoara si sanatoasa,dar pune si tu retete pe site mai des.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Delicios si cu multe vitamine.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      f bun!si light,o idee buna pt cina!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de violette
Budinca de gris cu mere

Budinca de gris cu mere

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe

15 voturi    7 comentarii
45 min
Budinci
Fursecuri

Fursecuri

Ouale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin,

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata cu telina si ciuperci

Salata cu telina si ciuperci

Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica, ardeiul si carnita/sunca se taie cubulete, ceapa se

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate de legume

violette (Chef de cuisine)

Arata f. bine si merluciusul tau Maria Elena! si eu il pregatesc adesea in felul acesta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crochete de peste cu 4 sosuri