Reteta postata pe: 06 iunie 2009
Ingrediente
2 fileuri de Pangasius., 1 cutie de rosii Cherry., 1 kg cartofi., 2 cepe rosii., 1 pahar de vin alb., Sare, piper, mine nu lipseste menta uscata), Sos de Tzatzichi facut in casa., 3 catei de usturoi,iaurt,mirodenii.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Bagam la cuptor in tava fileurile,pe care in prealabil le ornam si le motzam cu ce dorim si ne place.Punem sare,piper,menta uscata sau menta proaspata,iar la urma punem un pahar de vin alb peste si bagam in cuptor pentru 30 sau 35 de minute(pestele se face imediat, eu pun folie pe deasupra, pentru ca nu imi place pestele sa fie uscat, imi place mai in sucul in care il preparam).Este o mancare usoara,satioasa si foarte sanatoasa.Separat se pun cartofii intr-o tava si se baga si ei la cuptor circa 45 de minute.Eu peste cartofi pun cateva cubulete de unt,sare,piper,menta uscata si o ceasca de apa,ca sa ramana fragezi.Peste tava vin cu o folie de aluminiu.Sosul de Tzatzichi se face din usturoi pisat cu iaurt si condimentele pe care le dorim.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de Pangasius cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010
Ador pestele, e o bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
E foarte frumos pregatit, felicitari Carmen. Imi place si cum l-a gatit Medi.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Sunt fan peste...,iar aceasta reteta este tare delicioasa...
maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Mie imi place foarte mult pangasius.....ultima data l-am preparat pe pat de legume(rosii,dovlecei,ardei gras....)........este foarte bun. Dicarmencita arata tare bine..........imi place..........eu sunt moarta dupa peste .
maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Mie imi place foarte mult pangasius.....ultima data l-am preparat pe pat de legume(rosii,dovlecei,ardei gras....)........este foarte bun. Dicarmencita arata tare bine..........imi place..........eu sunt moarta dupa peste .
maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Mie imi place foarte mult pangasius.....ultima data l-am preparat pe pat de legume(rosii,dovlecei,ardei gras....)........este foarte bun. Dicarmencita arata tare bine..........imi place..........eu sunt moarta dupa peste .
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Apetisant!!felicitari!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009
O bunatate...
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Putem schimba pangasius cu orice alt peste. Importanta e reteta. Imi place. Felicitari!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Nu sunt incantata de pestele pangasius, dar o sa incerc si aceasta reteta.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009
Bun si apetisant,yammmmmmmmmmmmmmmmm.