autor:

alexandra cucu

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu lamaie si usturoi

Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
4 bucati de file pangasius, ulei de masline, sare, piper, 4-5 catei de usturoi, lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Fileul de pangasius se gateste foarte usor, pentru ca are carnea extrem de frageda si nu are oase. Trebuie numai sa va hotarati asupra modului in care doriti sa-l preparati. Eu am ales urmatorul: am spalat fileurile,le-am portionat, le-am sters cu un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de apa si le-am sarat si piperat (in functie de gust). Apoi, le-am lasat cam o ora la marinat in cateva linguri de ulei de masline, 5 catei de usturoi taiati marunt si zeama de la doua felii de lamaie. Cand s-a scurs timpul de marinat, le-am pus intr-o tigaie de teflon cu tot cu marinata (am lasat si cateii de ustoroi la gatit impreuna cu pestele; puteti sa scoateti cateii de usturoi inainte sa puneti pestele in tigaie, daca nu sunteti fan al gustului mai puternic de usturoi) sa se rumenesaca. Se completeaza cate putin cu apa, pe masura ce se evapora din marinata, si se lasa pana devine auriu. Se poate servi cu ganitura de cartofi sau orez. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Ioan Damian , 31 mai 2013

    pune -ti piper alb si boia de ardei dulce, delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Bun,bun,bun...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Tare gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de file pangasius
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra cucu
Supa picanta cu taitei si creveti

Supa picanta cu taitei si creveti

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele

5 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
clatite cu carne si sos bechamel

clatite cu carne si sos bechamel

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi

7 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

18 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Guvizi marinati la cuptor