autor:

LALY

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu mamaliguta

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2010

Ingrediente
* 3-4 bucati file de pangasius, * faina, * pesmet, * 3 oua, * ulei pentru prajit, * sare, * 3-4 catei de usturoi, * malai, * apa, * sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala pestele si se sterge cu prosop de hartie absorbant.



Se pune faina si pesmetul pe o farfurie.Ouale se bat bine cu un praf de sare.



Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim.



Se pune uleiul la incins.Pestele se da prin faina,ou si apoi prin pesmet.Se pune la prajit in uleiul bine incins.



Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.



Cand este gata se pune pe un prosop din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.



Se pune apa la fiert cu un praf de sare.Cand clocoteste se adauga o mana de malai.Se lasa sa fiarba putin,apoi se adauga malaiul in ploaie.Se lasa sa fiarba bine,mestecand in ea sa nu se lipeasca.Cand s-a fiert malaiul se adauga 1 lingura de ulei.Asa mamaliga capata un gust mai deosebit.Se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator.



Usturoiul se curata si se piseaza bine cu un praf de sare.Cand este bine pisat se adauga 2 linguri cu ulei si se mesteca bine pana devine ca o maioneza.



Pestele se serveste cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu sos

Pastrav somonat cu sos

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare. - Il stropim cu zeama

16 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Foarte frumos arata.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Si eu pregatesc pangasius...aici sub forma de crochete...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • * 3-4 bucati file de pangasius
  • * faina
  • * pesmet
  • * 3 oua
  • * ulei pentru prajit
  • * sare
  • * 3-4 catei de usturoi
  • * malai
  • * apa
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte frumos arata.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Farsmac