autor:

Gustul din bucatarie

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu sos alb

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru peste:, * file de pangasius, * ulei, * faina, * sare, piper, oregano, , Pentru sosul alb:, * ulei, * unt sau margarina, * lapte, * usturoi, * otet sau zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam pe ambele parti cu sare, piper, oregano si lasam 10 minute sa-si "traga sufletul" :).



Urmatorul pas este sa-l dam prin faina si sa-l punem in tigaie la prajit pana capata o crusta galben - maronie. Sfatul meu e sa nu folositi prea mult ulei, pentru ca fiind un peste gras va deveni nu foarte placut si va vor trebui cateva lamai pentru a departa senzatia de greata.



Sosul il preparam astfel: 2- 3 linguri de ulei se pun intr-un vas si se adauga untul, amestecand bine pana se topeste.



Cand untul s-a topit, luam vasul de pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam bine.



Punem inapoi pe foc si turnam lapte putin cate putin fara a ne opri din amestecat, pana cand sosul se leaga.



Lasam pe foc pana ce sosul capata consistenta dorita (depinde cum doriti sa fie: mai gros sau mai lichid). Aproape de final adaugam usturoiul pisat, 1-2 lingurite otet si potrivim de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav al cartoccio

Pastrav al cartoccio

Pestele curatat si spalat bine, se aseaza pe o foaie de aluminiu, deasupra se orneaza cu creveti,

2 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Ușor de preparat și foarte gustos. Deși sosul îi da un gust deosebit cred ca este mai bun fără, poate cu un mujdei de usturoi cu otet.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2013

    Delicios!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie