Ingrediente
Pentru peste:, * file de pangasius, * ulei, * faina, * sare, piper, oregano, , Pentru sosul alb:, * ulei, * unt sau margarina, * lapte, * usturoi, * otet sau zeama de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Urmatorul pas este sa-l dam prin faina si sa-l punem in tigaie la prajit pana capata o crusta galben - maronie. Sfatul meu e sa nu folositi prea mult ulei, pentru ca fiind un peste gras va deveni nu foarte placut si va vor trebui cateva lamai pentru a departa senzatia de greata.
Sosul il preparam astfel: 2- 3 linguri de ulei se pun intr-un vas si se adauga untul, amestecand bine pana se topeste.
Cand untul s-a topit, luam vasul de pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam bine.
Punem inapoi pe foc si turnam lapte putin cate putin fara a ne opri din amestecat, pana cand sosul se leaga.
Lasam pe foc pana ce sosul capata consistenta dorita (depinde cum doriti sa fie: mai gros sau mai lichid). Aproape de final adaugam usturoiul pisat, 1-2 lingurite otet si potrivim de sare.