autor:

Gustul din bucatarie

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu sos alb

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru peste:, * file de pangasius, * ulei, * faina, * sare, piper, oregano, , Pentru sosul alb:, * ulei, * unt sau margarina, * lapte, * usturoi, * otet sau zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam pe ambele parti cu sare, piper, oregano si lasam 10 minute sa-si "traga sufletul" :).



Urmatorul pas este sa-l dam prin faina si sa-l punem in tigaie la prajit pana capata o crusta galben - maronie. Sfatul meu e sa nu folositi prea mult ulei, pentru ca fiind un peste gras va deveni nu foarte placut si va vor trebui cateva lamai pentru a departa senzatia de greata.



Sosul il preparam astfel: 2- 3 linguri de ulei se pun intr-un vas si se adauga untul, amestecand bine pana se topeste.



Cand untul s-a topit, luam vasul de pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam bine.



Punem inapoi pe foc si turnam lapte putin cate putin fara a ne opri din amestecat, pana cand sosul se leaga.



Lasam pe foc pana ce sosul capata consistenta dorita (depinde cum doriti sa fie: mai gros sau mai lichid). Aproape de final adaugam usturoiul pisat, 1-2 lingurite otet si potrivim de sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Supa cu scoici si creveti.

Supa cu scoici si creveti.

Facem o prajeala din :-praz -ardei rosu si verde- catei de usturoi, in uleiul incins (toate taiate

21 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crap prajit cu malai.

Crap prajit cu malai.

Pestele se curata de solzi si intestine ,apoi se portioneaza . Se sareaza si se lasa 10-15 minute. Se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Ușor de preparat și foarte gustos. Deși sosul îi da un gust deosebit cred ca este mai bun fără, poate cu un mujdei de usturoi cu otet.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2013

    Delicios!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de peste