autor:

Ramona

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu tortelini

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
600 g file pangasius (sau alt tip de peste), sare, boia, piper, condimente pentru peste, 2 lamai verzi-lemon lime, 2-3 linguri de ulei de masline pt. prajit, , o lingura de unt, , Pt.sos: 5 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de smantana, boabe de piper verde, chimion, un pahar de vin alb, frunze proaspete de busuioc, o lingurita de faina, pasta de tomate., , Pentru garnitura de tortelini:, o punga de tortelini, 1-2 linguri de unt, piper, , Pentru decor: lime si frunze de busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se portioneaza file-ul de Pangasius dupa preferinta.
Se condimenteaza cu sare, boia, piper si condimente pentru peste.
Se stropeste cu suc de lamaie verde (lemon lime) pe ambele parti, si se aseaza intr-un bol, la marinat, pentru cca o ora.
Se ia o tigaie de teflon, se pun 2 linguri de ulei de masline, si se prajeste fiecare file cate un minut pe ambele parti, pana se face de culoare alba.
In uleiul ramas se pun 5 catei de usturoi zdrobiti, frecati cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de smantana, apoi se adauga cateva boabe de piper verde, chimion, un pahar vin alb, frunze proaspete de busuioc tocat, o lingurita de faina rasa si 2-3 linguri de pasta de tomate.
Se unge un vas termorezistent cu unt topit, se aranjeaza fileurile de pangasius si se pune sosul preparat anterior, apoi se da la cuptor pentru 20 minute!!!

Se serveste cu tortelini , amestecate cu unt si piper.
Se orneaza cu felii de lime, si frunze proaspete de busuioc.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu tortelini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Negi toro don

Negi toro don

Orezul fiert se pune intr-un bowl.Nori taiat se adauga peste orezul fiert si tonul crud,deasupa tonului

10 voturi    8 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este

8 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    O bunatate.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600 g file pangasius (sau alt tip de peste)
  • sare
  • boia
  • piper
  • condimente pentru peste
  • 2 lamai verzi-lemon lime
  • 2-3 linguri de ulei de masline pt. prajit
  • o lingura de unt
  • Pt.sos: 5 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de smantana
  • boabe de piper verde
  • chimion
  • un pahar de vin alb
  • frunze proaspete de busuioc
  • o lingurita de faina
  • pasta de tomate.
  • Pentru garnitura de tortelini:
  • o punga de tortelini
  • 1-2 linguri de unt
  • piper
  • Pentru decor: lime si frunze de busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Cosulet cu orez salbatic si medalion de rechin