autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de pastrav in sampanie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane, 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg), 300 ml.sampanie, 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav), 1 catel de usturoi, 1 ceapa potrivita, 1 morcov mic, 20-30 boabe de mazare verde, 8 fasii subtiri de ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, sare,

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas.Se adauga 2,5 litri de apa.Se lasa in apa rece aproximativ o ora,pentru a se dizolva cat mai multa geleatina.Apoi se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu o lingurita de sare,ceapa introdusa intr-un tifon 3 orei.Intr-o alt bucata de tifon se introduce morcovul si se tine la fiert numai 5 minute.Fileurile de peste se ung cu zeama de lamaie,ulei,apoi se sareaza foarte putin.Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta la cuptor si se lasa 15.minute.Cel mai bine se fac la un turbogrill.Se acot de la cuptor si se lasa sa se raceasca.Supa de peste trebuie sa scada pana rezulta cam 500ml.de lichid.Dupa ce a stat din fiert,se introduce usturoiul taiat foarte marunt(nu zdrobit)Se strecoara,fara a o lasa sa se raceasca(se intareste imediat)Se aduaga un paharel mic de sampanie tinuta la temperatura camerei,apoi se amesteca usor.File-uriel de peste se aseaza pe un platou ce se orneaza cu boabele de mazare,ardeiul si morcovul.Se toarna cu grija aspicul in asa fel incat sa nu acoperim pestele.Acesta trebuie sa ramana doar jumatate in aspic.Se da pentru aproximativ 20 minute la rece - cat sa se inchege bine compozitia.Se toarna restul de sampanie foarte rece peste aspic si se serveste imediat.Vor rezulta cateva frumoase file-uri de pastrav ce plutesc pe o inspumata mare de ...sampanie
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pastrav in sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite! Curatam vinetele si dovleceii

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Macrou cu legume la Doubletta

Macrou cu legume la Doubletta

Se pune in tigaia adanca Doubletta pestele curatat si taiat bucati mari (fara cap si coada)impreuna

0 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg)
  • 300 ml.sampanie
  • 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mic
  • 20-30 boabe de mazare verde
  • 8 fasii subtiri de ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin