autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de pastrav in sampanie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane, 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg), 300 ml.sampanie, 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav), 1 catel de usturoi, 1 ceapa potrivita, 1 morcov mic, 20-30 boabe de mazare verde, 8 fasii subtiri de ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, sare,

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas.Se adauga 2,5 litri de apa.Se lasa in apa rece aproximativ o ora,pentru a se dizolva cat mai multa geleatina.Apoi se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu o lingurita de sare,ceapa introdusa intr-un tifon 3 orei.Intr-o alt bucata de tifon se introduce morcovul si se tine la fiert numai 5 minute.Fileurile de peste se ung cu zeama de lamaie,ulei,apoi se sareaza foarte putin.Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta la cuptor si se lasa 15.minute.Cel mai bine se fac la un turbogrill.Se acot de la cuptor si se lasa sa se raceasca.Supa de peste trebuie sa scada pana rezulta cam 500ml.de lichid.Dupa ce a stat din fiert,se introduce usturoiul taiat foarte marunt(nu zdrobit)Se strecoara,fara a o lasa sa se raceasca(se intareste imediat)Se aduaga un paharel mic de sampanie tinuta la temperatura camerei,apoi se amesteca usor.File-uriel de peste se aseaza pe un platou ce se orneaza cu boabele de mazare,ardeiul si morcovul.Se toarna cu grija aspicul in asa fel incat sa nu acoperim pestele.Acesta trebuie sa ramana doar jumatate in aspic.Se da pentru aproximativ 20 minute la rece - cat sa se inchege bine compozitia.Se toarna restul de sampanie foarte rece peste aspic si se serveste imediat.Vor rezulta cateva frumoase file-uri de pastrav ce plutesc pe o inspumata mare de ...sampanie
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pastrav in sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius pe gratar

File de pangasius pe gratar

M-au speriat o multime de articole ca pangasius este otravitor. Dar si cartofii au fost considerati

11 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Macrou crocant

Macrou crocant

Macroul spalat, sters im prosop de hartie il tropesc, cu zeama de lamaie.Las cateva minute. Incorporez

21 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg)
  • 300 ml.sampanie
  • 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mic
  • 20-30 boabe de mazare verde
  • 8 fasii subtiri de ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de pangasius cu mamaliguta