autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de pastrav in sampanie

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane, 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg), 300 ml.sampanie, 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav), 1 catel de usturoi, 1 ceapa potrivita, 1 morcov mic, 20-30 boabe de mazare verde, 8 fasii subtiri de ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, sare,

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas.Se adauga 2,5 litri de apa.Se lasa in apa rece aproximativ o ora,pentru a se dizolva cat mai multa geleatina.Apoi se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu o lingurita de sare,ceapa introdusa intr-un tifon 3 orei.Intr-o alt bucata de tifon se introduce morcovul si se tine la fiert numai 5 minute.Fileurile de peste se ung cu zeama de lamaie,ulei,apoi se sareaza foarte putin.Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta la cuptor si se lasa 15.minute.Cel mai bine se fac la un turbogrill.Se acot de la cuptor si se lasa sa se raceasca.Supa de peste trebuie sa scada pana rezulta cam 500ml.de lichid.Dupa ce a stat din fiert,se introduce usturoiul taiat foarte marunt(nu zdrobit)Se strecoara,fara a o lasa sa se raceasca(se intareste imediat)Se aduaga un paharel mic de sampanie tinuta la temperatura camerei,apoi se amesteca usor.File-uriel de peste se aseaza pe un platou ce se orneaza cu boabele de mazare,ardeiul si morcovul.Se toarna cu grija aspicul in asa fel incat sa nu acoperim pestele.Acesta trebuie sa ramana doar jumatate in aspic.Se da pentru aproximativ 20 minute la rece - cat sa se inchege bine compozitia.Se toarna restul de sampanie foarte rece peste aspic si se serveste imediat.Vor rezulta cateva frumoase file-uri de pastrav ce plutesc pe o inspumata mare de ...sampanie
Daca ti-a placut reteta noastra "File de pastrav in sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Castraveti umpluti cu ton

Castraveti umpluti cu ton

Se piseaza usturoiul, se taie marunt patrunjelul si se amesteca amandoua. Intr-o farfurie se pune

10 voturi    9 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Ton pe grill

Ton pe grill

Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 8 file-uri de pastrav,sau 4 pastravi mari(aproximativ 1,2 kg)
  • 300 ml.sampanie
  • 1 kg.cap de crap(daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mic
  • 20-30 boabe de mazare verde
  • 8 fasii subtiri de ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptori cu cartofi