File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Ingrediente

  • Pastravul este un peste gras, de apa dulce, foarte iubit pentru carnea alba, fina, frageda si gustoasa.
  • 4 buc. file pastrav
  • un amestec de condimente din sare, piper negru macinat,coriandru macinat, boia de ardei dulce si patrunjel uscat macinat
  • o ceapa rosie mare taiata rondele
  • 150 g cascaval ras sau taiat cubulete
  • 2 lamai potrivit de mici decojite si taiate rondele
  • o rosie mare taiata rondele
  • o legatura mica patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline si se "tavalesc" prin condimente pe ambele parti.

Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline, se aseaza rondelele de ceapa rosie si cele de lamaie.

Pe acest "pat" se aseaza bucatile de peste,apoi rondele de rosie si cateva feliute de lamaie. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil pentru 20 de minute, dupa care se va stropi cu 50 ml vin alb, se presara cascavalul ras sau taiat cubulete si se reintroduce tava la cuptor pentru gratinare. La servire se va presara patrunjel tocat .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise