autor:

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu castraveti si marar

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
2 kg castraveti, sare, 2 cepe, 2 linguri margarina (unt), 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr), 1,2 kg file de peste (salau, merluciu, cod), piper, 4 linguri faina, 2 linguri unt topit, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 200 g smantana, 4 linguri marar verde tocat, 4 linguri zeamil (faina pentru legarea sosului)., (pentru 8 portii),

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata castravetii de coaja, se taie in doua pe lung si se scot semintele, apoi se taie felii groase de 1 cm, se sareaza si se pun deoparte.

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste circa 3 minute in margarina (unt) incinsa. Se scurg castravetii, se adauga la ceapa calita, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa fiarba acoperit vreo 10 minute.

Se spala pestele, se zvanta, se sareaza, se pipereaza, se da prin faina si se prajeste in grasimea bine incinsa cate 4 minute pe fiecare parte. Se stropeste cu zeama de lamaie si se presara peste el coaja de lamaie rasa.

Peste legumele dunstuite se toarna smantana, se adauga mararul tocat si se lasa sa mai dea un clocot. Se leaga sosul cu zeamil sau putina faina si se serveste cu pestele prajit.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu castraveti si marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg castraveti
  • sare
  • 2 cepe
  • 2 linguri margarina (unt)
  • 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr)
  • 1,2 kg file de peste (salau
  • merluciu
  • cod)
  • piper
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri unt topit
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g smantana
  • 4 linguri marar verde tocat
  • 4 linguri zeamil (faina pentru legarea sosului).
  • (pentru 8 portii)

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Marinata de peste (fitofag)