Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata rondele),fileul de peste(patrate de cam 3-4 cm),ardeiul verde si rosu(felii),ardeiul iute(taiat f marunt,fara seminte);dupa ce toate se calesc putin,se adauga rosiile decojite,taiate patratele,pasta de rosii,vegeta,sarea si toate condimentele;se mesteca usor,se lasa cca 15 minute,sa se faca putin rosiile.
Se adauga orezul;cind totul e fierbinte,se pune apa fierbinte.Se potriveste gustul.
Se fierbe totul la foc mare cca 5 minute,apoi la foc mic inca cca 35 minute,dar se mesteca cam din 15 in 15 minute.Pt. fiecare pah de orez din asta(american rice),se pun cca 2 pahare de apa.
Cind e gata,se lasa putin,sa se odihneasca(cam 30 minute),apoi se pune pe platoul de servit,se decoreaza.
Eu am decorat cu niste migdale prajite.Se serveste cu salata.
Am uitat sa pun la ingrediente ardeiul iute,pasta de rosii si condimentele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii