File de peste cu orez orez american(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
File de peste cu orez orez american(specific arab)

Ingrediente

  • -1 kg file de peste
  • -200 g ceapa verde
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei verde
  • -2 ardei iuti
  • -3 lingurite marar
  • -4 rosii
  • -1 lingurita de pasta de rosii
  • -2 lingurite coriandru pudra
  • -1/2 lingurita piper
  • -1/2 lingurita ienibahar
  • -1/2 lingurita cardamom
  • -4 pahare(de 250 ml) de orez american(American rice)
  • -cam 8 pahare de apa
  • -cca7 linguri de ulei de masline
  • -vegeta,sare

Mod de preparare

Se pune pe foc o cratita cu ulei de masline(cele 7 linguri);cind e fierbinte,se pune ceapa verde(taiata rondele),fileul de peste(patrate de cam 3-4 cm),ardeiul verde si rosu(felii),ardeiul iute(taiat f marunt,fara seminte);dupa ce toate se calesc putin,se adauga rosiile decojite,taiate patratele,pasta de rosii,vegeta,sarea si toate condimentele;se mesteca usor,se lasa cca 15 minute,sa se faca putin rosiile.

Se adauga orezul;cind totul e fierbinte,se pune apa fierbinte.Se potriveste gustul.

Se fierbe totul la foc mare cca 5 minute,apoi la foc mic inca cca 35 minute,dar se mesteca cam din 15 in 15 minute.Pt. fiecare pah de orez din asta(american rice),se pun cca 2 pahare de apa.

Cind e gata,se lasa putin,sa se odihneasca(cam 30 minute),apoi se pune pe platoul de servit,se decoreaza.

Eu am decorat cu niste migdale prajite.Se serveste cu salata.

Am uitat sa pun la ingrediente ardeiul iute,pasta de rosii si condimentele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise