File de peste cu piure de cartofi si legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura cimbru,
  • 600 g rosii,
  • circa 10 linguri ulei de masline,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • 2 dovlecei,
  • 1 catel de usturoi,
  • 400 g cartofi nesfaramiciosi,
  • 4 fileuri de peste cu piele (crap, somon, cod),
  • 2 linguri masline negre taiate in doua.

Mod de preparare

Se curata rosiile de pielita, se taie in 4, se indeparteaza - prin presare - semintele (care se pun deoparte) si se aseaza pe tava de la aragaz. Se presara cu sare, zahar si putin cimbru (frunzulite), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul incins la 100° si se lasa sa se usuce aproximativ o ora.

Se spala dovleceii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele (cu o lingurita). Intr-o tigaie se incinge (nu prea tare) 1 lingura ulei, se pun in ea dovleceii cu taietura in jos, se presara cu sare, piper si cimbru, se adauga 3 linguri cu apa si usturoiul presat si se fierb - cu capac - circa 15 minute (trebuie sa fie moi).

Cartofii spalati se fierb - cu coaja - 20 de minute in apa nu prea multa. Se trec semintele de rosii printr-o sita, se iau din ele circa 6 linguri, se bat bine cu ulei, se condimenteaza si se pune sosul astfel obtinut deoparte.

Se spala fileurile de peste, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza si se prajesc - pe o singura parte - aproximativ 5-6 minute in 2 linguri cu ulei incins. Cartofii se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu 2-3 linguri de ulei. Dovleceii se taie bucati, se zdrobesc si ei si se incorporeaza cu rosiile si maslinele in piureul de cartofi, care se gusta apoi de sare si piper.

Fileurile de peste se aseaza pe un platou impreuna cu piureul si se stropesc cu sosul vinegreta (din seminte de rosii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise