autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu piure de cartofi si legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura cimbru, , 600 g rosii, , circa 10 linguri ulei de masline, , 1 varf de cutit zahar, , 2 dovlecei, , 1 catel de usturoi, , 400 g cartofi nesfaramiciosi, , 4 fileuri de peste cu piele (crap, somon, cod), , 2 linguri masline negre taiate in doua.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata rosiile de pielita, se taie in 4, se indeparteaza - prin presare - semintele (care se pun deoparte) si se aseaza pe tava de la aragaz. Se presara cu sare, zahar si putin cimbru (frunzulite), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul incins la 100° si se lasa sa se usuce aproximativ o ora.
Se spala dovleceii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele (cu o lingurita). Intr-o tigaie se incinge (nu prea tare) 1 lingura ulei, se pun in ea dovleceii cu taietura in jos, se presara cu sare, piper si cimbru, se adauga 3 linguri cu apa si usturoiul presat si se fierb - cu capac - circa 15 minute (trebuie sa fie moi).
Cartofii spalati se fierb - cu coaja - 20 de minute in apa nu prea multa. Se trec semintele de rosii printr-o sita, se iau din ele circa 6 linguri, se bat bine cu ulei, se condimenteaza si se pune sosul astfel obtinut deoparte.
Se spala fileurile de peste, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza si se prajesc - pe o singura parte - aproximativ 5-6 minute in 2 linguri cu ulei incins. Cartofii se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu 2-3 linguri de ulei. Dovleceii se taie bucati, se zdrobesc si ei si se incorporeaza cu rosiile si maslinele in piureul de cartofi, care se gusta apoi de sare si piper.
Fileurile de peste se aseaza pe un platou impreuna cu piureul si se stropesc cu sosul vinegreta (din seminte de rosii).
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu piure de cartofi si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt.

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata capatana bine la urechi de branhii,se spala.Se taie pestele se portioneaza si punem la

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura cimbru
  • 600 g rosii
  • circa 10 linguri ulei de masline
  • 1 varf de cutit zahar
  • 2 dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g cartofi nesfaramiciosi
  • 4 fileuri de peste cu piele (crap
  • somon
  • cod)
  • 2 linguri masline negre taiate in doua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Homar Belle-Vue