File de peste cu rosii si verdeata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura patrunjel verde tocat,
  • 1 lingura busuioc verde tocat,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 capatana usturoi,
  • 600 g file de peste (salau, merluciu etc.).

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie felii, se aseaza intr-o forma unsa (rezistenta la foc), se sareaza si se pipereaza. · Se amesteca verdeata cu uleiul, se desfac cateii de usturoi, se curata si se pun intregi, impreuna cu uleiul, peste feliile de rosii. Se incinge cuptorul la 200°C si se lasa rosiile sa se rumeneasca circa 5 minute. ¸ Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza peste stratul de rosii si se ung cu putina zeama (din tava). Se dau la cuptor, se lasa 15 minute si se servesc fierbinti, presarate (eventual) cu busuioc si cu o garnitura de cartofi noi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise