autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu rosii si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g rosii, , sare, , piper, , 1 lingura patrunjel verde tocat, , 1 lingura busuioc verde tocat, , 3 linguri ulei de masline, , 1 capatana usturoi,, 600 g file de peste (salau, merluciu etc.).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie felii, se aseaza intr-o forma unsa (rezistenta la foc), se sareaza si se pipereaza. · Se amesteca verdeata cu uleiul, se desfac cateii de usturoi, se curata si se pun intregi, impreuna cu uleiul, peste feliile de rosii. Se incinge cuptorul la 200°C si se lasa rosiile sa se rumeneasca circa 5 minute. ¸ Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza peste stratul de rosii si se ung cu putina zeama (din tava). Se dau la cuptor, se lasa 15 minute si se servesc fierbinti, presarate (eventual) cu busuioc si cu o garnitura de cartofi noi.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu rosii si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Sardina prajita, cu mamaliga si mujdei

Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral. Cind treceai pe linga o terasa

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Sardina la grill (gratar) in saramura

Sardina la grill (gratar) in saramura

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta... Se amesteca condimentele

12 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura busuioc verde tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi,
  • 600 g file de peste (salau
  • merluciu etc.).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Guvizi marinati la cuptor