1.Pepenele galben se taie in doua ,se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2.Pestele se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaz si se lasa 10 minute.
3.Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4.Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea ,putina sare,vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 8-10 minute.Se adauga frisca ,se lasa sa clocoteasca , apoi , cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul.In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene.Din nou se pune pe foc si se da un clocot.
5.Orezul se fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet(20-22 min.)
6.Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7.Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.Se serveste cu orez fiert ,telina sotata, sos si vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii