Ingrediente
600g.pepene galben,, 500g.file de peste de mare,, 1 lingura de miere,, 100ml.vin alb,, coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,, 200ml.frisca de gatit,, 4 linguri ulei, Garnitura:300g.telina(tulpini),, 50g.unt,, 2 pungi orez
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
2.Pestele se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaz si se lasa 10 minute.
3.Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4.Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea ,putina sare,vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 8-10 minute.Se adauga frisca ,se lasa sa clocoteasca , apoi , cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul.In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene.Din nou se pune pe foc si se da un clocot.
5.Orezul se fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet(20-22 min.)
6.Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7.Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.Se serveste cu orez fiert ,telina sotata, sos si vin alb sec.