autor:

Vekas

» » Mancaruri cu peste

FILE DE PESTE CU SOS DE PEPENE SI LAMAIE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
600g.pepene galben,, 500g.file de peste de mare,, 1 lingura de miere,, 100ml.vin alb,, coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,, 200ml.frisca de gatit,, 4 linguri ulei, Garnitura:300g.telina(tulpini),, 50g.unt,, 2 pungi orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Pepenele galben se taie in doua ,se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2.Pestele se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaz si se lasa 10 minute.
3.Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4.Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea ,putina sare,vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 8-10 minute.Se adauga frisca ,se lasa sa clocoteasca , apoi , cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul.In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene.Din nou se pune pe foc si se da un clocot.
5.Orezul se fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet(20-22 min.)
6.Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7.Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.Se serveste cu orez fiert ,telina sotata, sos si vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "FILE DE PESTE CU SOS DE PEPENE SI LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste
Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Pestele se curata de solzi si de organele interne. Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 600g.pepene galben,
  • 500g.file de peste de mare,
  • 1 lingura de miere,
  • 100ml.vin alb,
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,
  • 200ml.frisca de gatit,
  • 4 linguri ulei
  • Garnitura:300g.telina(tulpini),
  • 50g.unt,
  • 2 pungi orez

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu rosii deshidratate si capere