autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu sos tomat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
750 g file de peste (congelat), , 600 g broccoli (congelat), , 1-2 linguri capere mici, , 250 g orez, , sare, , 1 ceapa, , 1 lingura ulei, , 400 g bulion subtiat, , piper, , zahar, , 3-4 linguri zeama de lamaie, , 4 linguri unt, , putina faina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se lasa pestele si broccoli sa se dezghete, iar caperele sa se scurga. Se fierbe orezul in apa cu sare. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu bulionul subtiat si se lasa sa fiarba incet aproximativ 5 minute, apoi se gusta de sare, zahar si piper. Se spala file-urile de peste, se zvanta, se taie in doua pe lung, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Broccoli se fierbe al dente in 5 linguri de apa + 1 lingura de unt, dupa care se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Caperele se calesc in unt (o lingura) si se incorporeaza in orezul fiert. Untul ramas se pune intr-o tigaie de teflon, se-ncinge si se prajesc in el - circa 1-2 minute pe fiecare parte - bucatile de peste date prin faina. Pestele bine rumenit se serveste cu garniturile de orez cu capere si broccoli si cu sosul de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Negi toro don

Negi toro don

Orezul fiert se pune intr-un bowl.Nori taiat se adauga peste orezul fiert si tonul crud,deasupa tonului

10 voturi    8 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Hamsi präjit

Hamsi präjit

Curatam hamsiile. Apucam de cap si tragem usor ,astfel ies intestinele indepartand capul,pestele

7 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 750 g file de peste (congelat)
  • 600 g broccoli (congelat)
  • 1-2 linguri capere mici
  • 250 g orez
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 400 g bulion subtiat
  • piper
  • zahar
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri unt
  • putina faina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biban de mare la cuptor