autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

File de peste cu sos tomat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
750 g file de peste (congelat), , 600 g broccoli (congelat), , 1-2 linguri capere mici, , 250 g orez, , sare, , 1 ceapa, , 1 lingura ulei, , 400 g bulion subtiat, , piper, , zahar, , 3-4 linguri zeama de lamaie, , 4 linguri unt, , putina faina.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se lasa pestele si broccoli sa se dezghete, iar caperele sa se scurga. Se fierbe orezul in apa cu sare. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu bulionul subtiat si se lasa sa fiarba incet aproximativ 5 minute, apoi se gusta de sare, zahar si piper. Se spala file-urile de peste, se zvanta, se taie in doua pe lung, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Broccoli se fierbe al dente in 5 linguri de apa + 1 lingura de unt, dupa care se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Caperele se calesc in unt (o lingura) si se incorporeaza in orezul fiert. Untul ramas se pune intr-o tigaie de teflon, se-ncinge si se prajesc in el - circa 1-2 minute pe fiecare parte - bucatile de peste date prin faina. Pestele bine rumenit se serveste cu garniturile de orez cu capere si broccoli si cu sosul de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii prajite

Hamsii prajite

Pestele se curata de intestine si se spala foarte bine sub jet de apa rece.Se pune pestele intr-o

16 voturi    18 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fitofag prajit

Fitofag prajit

Pestele eviscerat si curatat de solzi si branhii se spala bine si se portioneaza (capul si coada

5 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 750 g file de peste (congelat)
  • 600 g broccoli (congelat)
  • 1-2 linguri capere mici
  • 250 g orez
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 400 g bulion subtiat
  • piper
  • zahar
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri unt
  • putina faina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Somon cu legume