Se lasa pestele si broccoli sa se dezghete, iar caperele sa se scurga. Se fierbe orezul in apa cu sare. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu bulionul subtiat si se lasa sa fiarba incet aproximativ 5 minute, apoi se gusta de sare, zahar si piper. Se spala file-urile de peste, se zvanta, se taie in doua pe lung, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Broccoli se fierbe al dente in 5 linguri de apa + 1 lingura de unt, dupa care se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Caperele se calesc in unt (o lingura) si se incorporeaza in orezul fiert. Untul ramas se pune intr-o tigaie de teflon, se-ncinge si se prajesc in el - circa 1-2 minute pe fiecare parte - bucatile de peste date prin faina. Pestele bine rumenit se serveste cu garniturile de orez cu capere si broccoli si cu sosul de rosii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii